«Άρνηση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την τροπολογία μας για την εθνική σύνταξη και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών από την Αλβανία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκηδεν αποδέχτηκε την δίκαιη τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν εκπληρώνει τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για τους ομογενείς.  

Απέρριψε την πρότασή μας για μη περικοπή της εθνικής σύνταξης λόγω των ετών παραμονής στην Ελλάδα σε Πόντιους και ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο – που παλιννόστησαν κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς από το 1998 και μετά – καθώς είναι αντικειμενικά αδύνατο να συμπληρώνουν τα 30 χρόνια διαμονής στη χώρα πριν το έτος 2038.

Επιπλέον, 32 μήνες μετά την ανάληψη εξουσίας, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκης, απέρριψε αδικαιολόγητα και την πρόταση για ίση αντιμετώπιση των ομογενών σε σχέση με το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, υποσχόμενος αόριστα ότι θα προχωρήσει σε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις ιδεοληψίες της, κρύβει τις αδικίες «κάτω από το χαλί», αλλά στην προσπάθεια να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, την έσχατη στιγμή, δήθεν θυμάται να τις αμβλύνειχωρίς πλήρη και ολοκληρωτική λύση.

Η παράταξή μας, συνεπής στις αξίες της, υπερψήφισε την διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών έστω για την εν μέρει ικανοποίηση του αιτήματος των ομογενών, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι στηρίζει τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις ελαττώνουν τις αδικίες.

Ταυτόχρονα, το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.  


Πηγή

Leave a Reply