Πυρ ομαδόν από κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ

Αναφορές σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας είχε η χθεσινή συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ακρίβεια, πανδημία, Παύλος Πολάκης, αλλά και το έντονο φλερτ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία ήταν από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης Τσίπρα, και αυτά που προκάλεσαν τα ομαδικά πυρά από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με αναφορές του κ. Τσίπρα για το κύμα ακρίβεια που σαρώνει Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ΔΕΗ και τα τιμολόγια

Στην συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, δεν θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πρόσθεσε πως θα είχαν παγώσει τα τιμολόγια.

Είπε ακόμη ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξανάδινε το Δ στην ΔΕΗ, δηλαδή τον δημόσιο χαρακτήρα της και θα προχωρούσε σε επανακρατικοποίηση.
Συνεχίζοντας την κριτική στον κ. Τσίπρα ο κ. Οικονόμου συνέχισε: 

«Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν κατανοεί το μέγεθος και τις διαστάσεις των κρίσεων για αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει. Από κούφια συνθήματα όμως οι Έλληνες έπαθαν κι έμαθαν».

Για Πολάκη: «Ανθίζουν όλα τα λουλούδια»

Εκτενής ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε όσα ειπώθηκαν δια Παύλου Πολάκη και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρ’ όλο που ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις Πολάκη δεν τον βρίσκουν σε καμία περίπτωση σύμφωνο, εντούτοις τις εξήγησε και πρόσθεσε πως… όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αρκετούς συντρόφους μου υπάρχει η άποψη ότι για να αντιμετωπίσεις ένα διεφθαρμένο κράτος, πρέπει να στήσεις αντίστοιχους μηχανισμούς. Διαφωνώ κάθετα. Αυτό είναι το γήπεδο του αντιπάλου. Όχι δεν με εκφράζει αυτή η άποψη. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα και ακούγονται όλες οι απόψεις» είπε χαρακτηριστικά.

Την απάντηση του κ. Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη δεν άφησε ασχολίαστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει».

Φλερτ του Αγίου Βαλεντίνου

Εκτενής ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του αιτήματος που έχει διατυπώσει για εκλογές.

Ερωτηθείς γιατί άλλαξε γνώμη και ζητά τώρα εκλογές απάντησε ότι το σημείο  καμπής ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην Βουλή για τις ΜΕΘ και η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που ακολούθησε: 

«Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή. Επρόκειτο για μια κομβική μεταστροφή του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας» ανέφερε.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει απολύτως στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης είναι διαχειριστής της συμφοράς, έχει μεγάλη αδυναμία να την διαχειριστεί, είπε.

Το θέμα των εκλογών είχε και το σκέλος της ανοιχτής πρόσκλησης προς το ΚΙΝΑΛ για μετεκλογική συνεργασία.

Έθεσε μάλιστα και το διακύβευμα της διακυβέρνησης λέγοντας ότι υπάρχει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που προτάσσουν την κυριαρχία των αγορών και εκείνων που προτάσσουν ένα ισχυρό ανθρώπινο κοινωνικό κράτος. «Η δεύτερη άποψη εκφράζεται από τις προοδευτικές δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε: «Το μέτωπό μας είναι ο Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία».

Επιστρέφει το δαχτυλίδι ο Ανδρουλάκης

Αιχμηρή και επικριτική ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη: «Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή» και καταλήγει: «Για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply