Ευαγγελία Λιακούλη: «Οι υπουργοί καρατομούνται, τα προβλήματα των αγροτών μένουν»

Σε δήλωσή της για την αποπομπή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Κυβέρνηση, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Το «ξήλωμα» του κυβερνητικού πουλόβερ, καλά κρατεί. Ο Πρωθυπουργός, μπροστά στον άκρατο κυνισμό της παρέας των ομογάλακτων, που αποκάλυψαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα «έργα και ημέρες» της παράταξης της ΝΔ, καρατόμησε τον Υπουργό του,  μήπως προλάβει τον κατήφορο της κυβέρνησής του, που δεν έχει σταματημό. Τις τελευταίες μάλιστα ώρες, ακούμε από κάποιους, για το πόσο σπουδαία ήταν αυτή η πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού και πόσο άμεσα επενέβη.  

Για το απολύτως αυτονόητο, που σε άλλες χώρες θα δημιουργούσε τουλάχιστον, θεσμικό χάος!  

Δεν μας εκπλήσσει όμως, η προσπάθεια της Κυβέρνησης, να εμφανίσει  το «άσπρο –μαύρο».

Αυτό όμως που έχει σημασία και ουσία, είναι ότι ενώ οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονται και φεύγουν, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου παραμένουν και διογκώνονται.

Οι πολύπαθοι αγρότες,  έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις, ενώ εισπράττουν, μέχρι σήμερα, αδιαφορία και εμπαιγμό.

Η υγειονομική κρίση, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δημιουργούν πλέον για τον αγροτικό κόσμο, πρωτοφανείς δυσμενείς συνθήκες και θέτουν ζήτημα επιβίωσης. 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, ακούει τα αιτήματά τους, επιδιώκει  το διάλογο μαζί τους με ειλικρίνεια, χωρίς υπεκφυγές,  ενσωματώνοντας τα δίκαια αιτήματά τους στο πρόγραμμά μας,  για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής».     


Πηγή

Leave a Reply