Διπλασιασμός εσόδων στα 81 δισ. δολάρια το 2021 χάρη στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό 

Το διπλασιασμό εσόδων των εσόδων της χάρη στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Pfizer. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα ετήσια έσοδα της αυξήθηκαν από 41,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 (περίπου 71 δισεκ. ευρώ), σε μεγάλο βαθμό χάρη στο εμβόλιο.  

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, ο οποίος πούλησε εμβόλια αξίας 37 δισεκ. δολαρίων πέρυσι και αναμένει πωλήσεις 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος διευκρινίζει ότι έχει δαπανήσει «δισεκατομμύρια δολάρια» στα πρώτα στάδια της πανδημίας για να αναπτύξει το εμβόλιο.  

Πάντως η εκτίμηση της εταιρείας για πωλήσεις αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών για περίπου 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 33,79 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο και 22,88 δισ. δολαρίων από το Paxlovid, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv.

Το εμβόλιό της Pfizer, που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech και βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, χρησιμοποιείται σε πάνω από 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Συνολικά, η Pfizer προέβλεψε οι πωλήσεις της για το 2022 να διαμορφωθούν στα 98 δισεκ. με 102 δισεκ. δολάρια, επίσης χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 105,48 δισεκ. δολάρια.

«Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Pfizer», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Άλμπερτ Μπούρλα. «Οι επιτυχίες μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19 όχι μόνο έχουν κάνει θετική διαφορά στον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι έχουν αλλάξει ριζικά την εταιρεία μας για πάντα» επισήμανε. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: news.sky.com

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply