Μετά από δυόμισι χρόνια Κυβέρνησης Ν.Δ. ο δρόμος Πάτρα-Πύργος βρίσκεται ακόμα στο σημείο μηδέν

Κοινή Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Βουλευτή και Υπεύθυνου του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, και Κώστα Κόκκορη, Γραμματέα του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος Αλλαγής, για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Η αντιπαράθεση και η μάχη εντυπώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για το έργο του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, γίνεται χωρίς αυτοκριτική για τις ευθύνες που έχουν και οι δύο για τη μη υλοποίηση του έργου.

Το Τμήμα αυτό απεντάχθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ» το 2013 και μετά από δικές μας πιέσεις προκηρύχθηκε ως Δημόσιο Έργο το 2014.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το διαγωνισμό, κατάτμησε το έργο σε 8 εργολαβίες, για χάρη γνωστού εργολάβου και προαλειφόμενου Καναλάρχη, και χάθηκαν 4,5 χρόνια.

Μετά από άλλα 2,5 χρόνια, με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο δρόμος βρίσκεται ακόμα στο σημείο μηδέν.

Δυστυχώς, όμως, μαζί με τα χρόνια, χάνονται και ανθρώπινες ζωές.

Για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο, το κόστος του και την επιβάρυνση των πολιτών, απαιτούνται απαντήσεις, για να δούμε τι ακριβώς κρύβουν οι 200 και πάνω αλλαγές στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Θα τοποθετηθούμε στη Βουλή αναλυτικά, αλλά και υπεύθυνα, γιατί για μας αποτελεί βασική επιλογή η υλοποίηση αυτού του έργου.


Πηγή

Leave a Reply