«Μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας» – Κίνημα Αλλαγής

Μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας του Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά

Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του παραμένουν απλοί θεατές σε ένα έργο που δεν φαίνεται να οδηγείται σε HAPPY END.

Τούς δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να γυρίσουν την παρτίδα στο θέμα της πανδημίας αλλά τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδείχτηκαν ανεπαρκή και σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα, παρά έλυσαν. Η άσχημη τροπή της πανδημίας στη χώρα μας δεν πρέπει να αφήνει ασυγκίνητη την κυβέρνηση. Τώρα χρειάζονται αποφασιστικά και γενναία μέτρα, που θα βελτιώσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. 

Μέτρα που θα είναι στοχευμένα και θα είναι προσαρμοσμένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μία.

Κάθε Περιφερειακή Ενότητα χρειάζεται τον δικό της σχεδιασμό, ως προς:

  1. Την περαιτέρω εμβολιαστικη κάλυψη του πληθυσμού με εμβολιασμούς πόρτα – πόρτα, με τη συμμετοχή υγειονομικών υπηρεσιών, κινητών μονάδων και ιδιαίτερη βαρύτητα στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.
  2. Την αποφυγή της μετάδοσης του ιού με τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας, την αποτελεσματική λύση στο συγχρωτισμό στις πανεπιστημιακές σχολές και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  3. Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.
  4. Την ενίσχυση των δομών υγείας
  5. Την ανίχνευση του ιού με περισσότερα τεστ σε εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους.

Λέμε όχι στην αποσύνθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αναστολές λειτουργίας Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων και προτείνουμε στην κυβέρνηση:

  • Άμεση ένταξη ιδιωτών ιατρών στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σκοπό την καταγραφή και την παρακολούθηση ασθενών κατ’ οίκον. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η συμφόρηση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα μπορεί να αξιολογείται σωστά και έγκαιρα πότε ένας ασθενής με κορονοϊό χρήζει νοσηλείας.
  • Ενίσχυση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κίνητρα στους ιατρούς και όχι μόνο σε αυτούς που έρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και άμεσες προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Ενημέρωση και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για την αξία του εμβολιασμού. Αρκετά με την τιμωρητική κατεύθυνση που δίνουν οι παρηκουντες της Ιερουσαλήμ και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, γεγονός που προκαλεί πολλές κοινωνικές προστριβές και αντιδράσεις.
  • Ενεργή συμμετοχή των νοσήσαντων από κορονοϊό στην ενημέρωση ευαισθητοποίησης των ανεμβολίαστων.


Πηγή

Leave a Reply