Αυγενάκης για τον δικαστή της ΕΠΟ: «Είναι ώρα ευθύνης για FIFA και UEFA»

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και σχεδόν ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε και προέβη σε δήλωση για τον βανδαλισμό του αυτοκινήτου του εφέτη – μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Ο κ. Αυγενάκης μιλάει για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και καλεί τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές να παρέμβουν «για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις ανωμαλίας». Σημειώνει δε ότι η πολιτεία δεν θα μείνει αμέτοχη.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Ο εκφοβισμός του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων -μέσω της καταστροφής του αυτοκινήτου του- και η συνακόλουθη παραίτησή του από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα.

Η Κυβέρνηση διά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, οραματίστηκαν μια νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας, με διαφανείς διαδικασίες, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευελπιστώντας ότι η ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ θα σηματοδοτούσε το νέο ξεκίνημα.

Αντ’ αυτού, το εναρμονισμένο με την Ολιστική Μελέτη και εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοείται επί μήνες, οι παραιτήσεις των υγιών ποδοσφαιρανθρώπων διαδέχονται η μία την άλλη, τα αρμόδια δικαστικά όργανα απορρίπτουν σκανδαλώδεις διοικητικές αποφάσεις και η απαξίωση εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας.

Είναι, όμως, ώρα ευθύνης και για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές: Ώρα να υπερασπιστούν FIFA και UEFA την Ολιστική Μελέτη, να εγγυηθούν και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις ανωμαλίας. Με σύμμαχο την Πολιτεία που δεν θα μείνει αμέτοχη».

Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή

Leave a Reply