Δυσαναπλήρωτη η απώλεια του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη

Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

Μεγάλη η απώλεια του μεγάλου Ευπατρίδη, Εθνικού Ευεργέτη και Αγωνιστή, νεώτερου Βετεράνου του Β’ ΠΠ με διεθνή αναγνώριση, Υποστράτηγου επί τιμή, εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος, με την “αναχώρησή” του σε ηλικία 97 ετών, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο εθνικό κενό στην πατρίδα μας.

Ο Ιάκωβος Τσούνης αποτέλεσε έναν γνήσιο πατριώτη και ένα αφοσιωμένο τέκνο της πατρίδας μας, ο οποίος, εκφράζοντας διαχρονικά τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και κυρίως της αφοσίωσης στην πατρίδα και το έθνος, έκανε σκοπό της ζωής του τη στήριξη της Ελλάδας μας. Αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον άνθρωπο, το Έθνος, την Πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανώνυμα και σιωπηρά, κατά τη θέλησή του.

Ήταν εξαιρετική η τιμή να τον γνωρίσουμε και να κερδίσουμε από τις αρχές, τις αξίες, το ήθος, τον πατριωτισμό και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαχρονικά πρέσβευε και μεταλαμπάδευε σε κάθε του δράση, παραδίδοντας σε όλους, αλλά κυρίως στους νεώτερους Έλληνες, μαθήματα αρετής, φιλοπατρίας και εργατικότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τη βαθιά λύπη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!


Πηγή

Leave a Reply