Μετά τη Βοιωτία και τη Λέσβο, σε αυστηρότερο «lockdown» και η Σπάρτη

Σε καθεστώς αυστηρότερου «lockdown», εισέρχεται και η Σπάρτη, μετά τη Λέσβο και τη Βοιωτία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρει, με βάση τις πληροφορίες του, διαπιστώθηκε ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά του ιού στις μεγάλες ηλικίες. Τις επόμενες ώρες θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι μέτρα θα ισχύσουν


Αλαλούμ με τα κρούσματα στην Κοζάνη και καταγγελίες για σοβαρά λάθη

Καταγγελίες για σοβαρά λάθη στην καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ στην Κοζάνη. Τι λένε για το μπάχαλο ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και έμποροι της περιοχής.

Προβληματισμό, ερωτήματα και αβεβαιότητα προκαλούν οι καταγγελίες για την Κοζάνη που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και προέκυψαν μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα ημερήσια κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, τα 38 από τα 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες είναι καταγραφές από τις 12 Νοεμβρίου! Υπενθυμίζεται ότι η Κοζάνη βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αμέσως μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό το σοβαρό λάθος.

Και ο πρόεδρος σωματείου εστίασης της περιοχής, ο Γιάννης Μπασίνας, σε ανακοίνωσή του επισήμανε: «Όπως διαπιστώσαμε σήμερα από ένα τυχαίο λάθος ότι μπορούν να δίνουν και ψευδή στοιχεία χωρίς να σκέφτονται η να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ανθρώπων».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης μάλιστα ζήτησε άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις κάνοντας λόγο για μια «καλοστημένη θεατρική παράσταση». «Απαιτούμε από τις 16 Οκτωβρίου μια επίσημη ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει με την αναφορά των καθημερινών κρουσμάτων», αναφέρουν σε επιστολή τους στον Περιφερειάρχη οι έμποροι.


Πηγή