Βασίλης Κεγκέρογλου: «Απάντηση σε μία ιταμή στάση και αήθη επίθεση: δεν πιάνουν πλέον λόγια που επιδιώκουν να διαψεύσουν μια πραγματικότητα»

Σήμερα 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, οφείλουμε να αναστοχαστούμε όλοι μας, Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, αλλά και η κοινωνία συνολικά για νέες πολιτικές που θα φέρουν ξανά στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πολιτικές κοινωνικής συνοχής που θα αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές ανισότητες και τα ιδιαίτερα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.

Το ΠΑΣΟΚ, από το 1981 και μετά, με τη θεμελίωση του κοινωνικού κράτους, έβαλε ως προτεραιότητα και τη στήριξη των ατόμων με αναπηρίες που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την πολιτική και  τη μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ συνολικά στην πρόοδο της Μεταπολίτευσης. Για τον δημοκρατικό και θεσμικό εκσυγχρονισμό που πετύχαμε, την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Είμαστε περήφανοι για τη διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, αλλά και για την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έβαλαν μπροστά την πατρίδα και όχι το πολιτικό όφελος ή  κόστος.

Κάναμε μια επιλογή να αντιμετωπίσουμε τον εκτροχιασμό  2004-2009 και την κρίση που αυτός προκάλεσε. Να εξαλείψουμε παθογένειες διαχρονικές, χωρίς να λογαριάζουμε τι έλεγαν οι αντιμνημονιακοί και οι ακραίοι όλων των πτερύγων.

Είμαστε περήφανοι και σήμερα που με την αυτόνομη πορεία μας και με την πολιτική της Φώφης Γεννηματά έχουμε μια υπεύθυνη πολιτική στάση, εθνικά και κοινωνικά ωφέλιμη. Ιδιαίτερα σήμερα,  εν μέσω πανδημίας, δεν  βάζουμε προτεραιότητα τη μικροκομματική εκμετάλλευση των αποτυχιών της Κυβέρνησης, στηρίζουμε τις επιλογές και τις επιστημονικές απόψεις που τεκμηριώνονται από τους ειδικούς. Στηρίζουμε τους κανόνες και όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται, και ταυτόχρονα προτείνουμε και διεκδικούμε μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους που πλήττονται οικονομικά και κοινωνικά.

Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιταμή στάση και η αήθης επίθεση Βουλευτή του κόμματος της Ελληνικής Λύσης δεν μπορεί να ερμηνευτεί από τη γνωστή αντιευρωπαϊκή του στάση, αλλά ούτε από την, πέραν της Δεξιάς, δεξιά πολιτική τοποθέτησή του. Προφανώς, μια εξήγηση είναι αυτό που είπε στην αποστροφή του λόγου του ότι τελικά δεν υπήρξε ο εκτροχιασμός 2004-2009. Ένα μικρό συμβόλαιο αθώωσης, μόνο που δεν πιάνουν πλέον λόγια που επιδιώκουν να διαψεύσουν μια πραγματικότητα.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γραμματέας Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής»


Πηγή