Νάντια Γιαννακοπούλου: «Νεοναζισμός: η μάχη δεν τελειώνει ποτέ»

Άρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, υπεύθυνης ΚΤΕ Δικαιοσύνης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Το παραπεμπτικό βούλευμα τη χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Επ’ αυτού, θα αποφασίσει το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και αυτό καθιστά την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ως μεγάλη μέρα για την Ελληνική Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία μας.

Ο Ελληνικός λαός πριν από δεκαπέντε μήνες έδωσε ένα σκληρό μάθημα στη νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση, αφήνοντάς την έξω από την Βουλή.

Τώρα, είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, που διαθέτει το κύρος, τη θεσμική ευθύνη, τα στοιχεία, και έχει πλήρη επίγνωση του ρόλου της, ώστε να πάρει δίκαιη απόφαση.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξη. Με την απόφαση οι νεοναζί θα δεχτούν άλλο ένα σκληρό πλήγμα.

Ιστορική στιγμή, λοιπόν, στη δεύτερη μεγάλη πολιτική δίκη μεταπολιτευτικά μετά τη δίκη των πρωταγωνιστών της Χούντας των Συνταγματαρχών και της προδοσίας της Κύπρου.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, έχουμε χρέος να αναλογιστούμε, ότι αυτή η δίκη δεν θα γινόταν ποτέ, αν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έδινε την αφορμή για μια συνολική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο όσων ενεπλάκησαν στη θρασύδειλη επίθεση και δολοφονία στο Κερατσίνι. Λόγω αυτού του χειρισμού, βρισκόμαστε σήμερα εδώ!

Ας αναλογιστούμε, όμως, πως μια περιθωριακή, νεοναζιστική οργάνωση κατόρθωνε να αποκτήσει μαζική βάση, να εισέρχεται με τη λαϊκή ψήφο στη Βουλή, να αποκτά πρόσβαση στους νέους και στα λαϊκά στρώματα. Τώρα, το βλέπουμε ακόμα πιο καθαρά. Ο λαϊκισμός, η βιαιότητα αντιδράσεων στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, ο διχαστικός λόγος, οι τυφλές καταγγελίες απαξίωσης συλλήβδην του Πολιτικού Συστήματος τροφοδοτούσαν με οξυγόνο τη νεοναζιστική συμμορία.

Η Χρυσή Αυγή αναπτυσσόταν. Χρειάστηκαν η συστηματική αποκάλυψη της «ιδεολογίας» της, καμπάνιες ενημέρωσης, οι προσπάθειες πολιτικής απομόνωσης και στο τέλος ο ανοικτός χαρακτηρισμός της ως εγκληματική οργάνωση και η παραπομπή της σε δίκη, για να φτάσουμε στο σήμερα.

Ας τα κρατήσουμε αυτά στο μυαλό μας. Η Δημοκρατία δείχνει άλλη  μια φορά τη δύναμή της κατά όσων την επιβουλεύονται, όμως ο κίνδυνος του νεοναζισμού είναι πάντα παρών. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της, η εξάλειψη κάθε παράγοντα διασποράς κλίματος μίσους και διχασμού, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αλλά και η συνεχής ενημέρωση, ιδιαίτερα των νέων, για τις αποκρουστικές ιδέες κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους φασίστες είναι τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα απέναντι σε κάθε επανεμφάνιση νεοναζιστικών, ρατσιστικών, εγκληματικών συμμοριών.

Γι’ αυτό ας το πούμε δυνατά!

Η μάχη κατά του φασισμού δεν σταματάει στις 7 Οκτωβρίου. Δεν  τελειώνει ποτέ. Ας είμαστε σε εγρήγορση όλοι!

Ποτέ πια Φασισμός! Ποτέ πια Χρυσή Αυγή ή υποκατάστατά της.


Πηγή