Η τρομοκρατία στο Δήμο Αλίμου ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για ακόμα μια φορά, στο στόχαστρο του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, βρίσκεται το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ. Αυτή τη φορά, καλεί σε απολογία τη συνάδελφο, Αναστασία Παπαχρίστου, επικεφαλής της παράταξης στον Δήμο, εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και εργαζόμενη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διότι εκτέλεσε το συνταγματικό και συνδικαλιστικό της καθήκον: να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη απολυμένης συναδέλφου από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κοιτάζοντας προσεκτικότερα και λίγο κάτω από την επιφάνεια το χρονικό της συγκεκριμένης κλήσης σε απολογία, καταλήγει κανείς σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, σχετικά με την πραγματική στόχευση αυτής της κίνησης. Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης των διαφωνούντων με την αυταρχική πολιτική που εφαρμόζει η εκλεγμένη δημοτική αρχή.

  • Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ στάθηκε αλληλέγγυο και αγωνίστηκε μαζί με τους συναδέλφους τους οποίους μέσα στον Αύγουστο ο Δήμαρχος αποφάσισε αιφνίδια να απολύσει χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, με αιτιολογία ότι δήθεν δεν συμμορφώθηκαν στις προφορικές παρατηρήσεις της Διεύθυνσης. Εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από το 2012-13, προσέφεραν και στήριξαν έμπρακτα το έργο για το οποίο η δημοτική αρχή υπερηφανεύονταν, για να το εξαργυρώσει σε ψήφους. Κάλυπταν πάγιες ανάγκες και με την απόλυσή τους δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ κατήγγειλε τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τη δυσλειτουργία που προκάλεσε αυτή η απόφαση του Δημάρχου καθώς και τον τρόπο που αποφάσισε να την αντιμετωπίσει! Υποχρεωτικές υπερωρίες για τους εναπομείναντες υπαλλήλους!!! οι οποίες όχι μόνο δεν υπαγορεύονται από καμία διάταξη του νόμου, αλλά και υπερβαίνουν το πλαφόν των υπερωριών που μπορούν να πληρωθούν. Διαφαίνεται λοιπόν μια αδυναμία διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου και μία πολύ λάθος εκτίμηση των αναγκών, η οποία σε συνδυασμό με την πειθαρχική δίωξη της εκπροσώπου του ΜΕΤΑ που καταγγέλλει αυτού του είδους την πολιτική και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα μπορούσε να φανεί σκόπιμη.
  • Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ έχει πολλές φορές καταγγείλει την απαξίωση των Δημοτικών Υπηρεσιών, την σκόπιμη απογύμνωσή τους από προσωπικό και τη μεθόδευση των ιδιωτικοποιήσεων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που χαλάει τα αντεργατικά και νεοφιλελεύθερα σχέδια του Δημάρχου. Θέλει ανενόχλητος να απολύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του, να τιμωρεί όποιον έχει τα θάρρος να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του, να εκχωρεί υπηρεσίες του Δήμου στους ιδιώτες και να καταστρατηγεί τα ωράρια και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλα αυτά χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας!

Η συντρόφισσσα, Αναστασία Παπαχρίστου, έγκαιρα ζήτησε την άδεια, η οποία πρωτοκολλήθηκε με αρ. 2849-14/09/20, παραβρέθηκε στις 16/09/20 στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020, η συντρόφισσα, Αναστασία Παπαχρίστου, ειδοποιήθηκε στο προσωπικό της τηλέφωνο από τη Διεύθυνση του ΝΠΔΔ ότι, αν παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, θα θεωρηθεί αδικαιολογήτως απούσα με εντολή του Δημάρχου, και παρότι ζήτησε, αν χρειαστεί, να αλλάξει ωράριο προκειμένου να εξυπηρετήσει την υπηρεσία πριν παραστεί στη δίκη, εισέπραξε άρνηση. Άρνηση του συνταγματικού της δικαιώματος «για τη συμμετοχή σε δίκη ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 παρ.1 του 3584/2007. Το παράπτωμα της συναδέλφου που επικαλείται ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, είναι πως δε διατύπωσε σωστά την αίτηση και συνεπώς τη θεωρεί αδικαιολογήτως απούσα, παρότι την ίδια μέρα η ίδια υπέβαλε στο γραφείο Προσωπικού τη βεβαίωση του Προέδρου Πρωτοδικών με αρ. Πρωτ. 2873-16/09/2020.

Αλίμονο αν ή άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων και η υποχρέωση που έχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να παρίστανται στα δικαστήρια, ως μάρτυρες υπεράσπισης των εργαζομένων, αφήνονταν στην ευχέρεια των δημάρχων και των εργοδοτών τους, αν θα τους επιτρέψει ή όχι να παραβρεθούν στο δικαστήριο.

Παρομοίως, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. για τις υποχρεωτικές υπερωρίες που επιβάλλει ο δήμαρχος, με εντολή του, στους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς αυτό να εδράζεται στη νομοθεσία. Η συντρόφισσα, Αναστασία Παπαχρίστου, ειδοποιήθηκε και πάλι τηλεφωνικά από τη Διοίκηση ότι δεν θα της επιτραπεί να εκτελέσει το συνδικαλιστικό της καθήκον και να συμμετέχει στο Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος 1264/82, παρότι και αυτή τη φορά είχε αιτηθεί να αλλάξει ωράριο με διαθέσιμη συνάδελφο προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει τη βάρδιά της πριν την έναρξη του Συμβουλίου, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους δυσλειτουργία στην υπηρεσία και στο τμήμα που υπηρετεί.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για την εκστρατεία κατάργησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχει εξαπολύσει στο Δήμο και αφορά μόνο στις φωνές που ενοχλούν, δηλαδή το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ. Σε αυτό, συμπαραστάτες βρίσκει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, η οποία κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίζει την αντεργατική πολιτική του. Και με την κάλυψη, που, δυστυχώς, τής παρέχει η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ), ο δήμαρχος συνεχίζει ανενόχλητος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να διαλύει κάθε δημοκρατικό θεσμό και να καταπατάει εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί το δήμαρχο Αλίμου να ανακαλέσει την κλήση σε απολογία της συντρόφισσας, Αναστασίας Παπαχρίστου, και την πλειοψηφία του Σωματείου να τηρήσει τα στοιχειώδη προσχήματα και να καταδικάσει την απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου, καθώς και την διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την επιλεκτική της στάση και να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου, αν θέλει να μην μεγαλώνει η απαξίωση και η αναξιοπιστία της στα μάτια της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ


3 Οκτώβρη 2020
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ


Πηγή