Ενεργοποιήθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό. Μέτρα ανά επίπεδο

Στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr , ενεργοποιήθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου). Το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής θα καθορίζεται σε επίπεδο Περιφέρειας ή δήμου και θα επανεξετάζεται κάθε 14 ημέρες -ή και νωρίτερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο, σε επίπεδο δήμου δηλαδή, εντός της περιφερειακής ενότητας.

Την παρουσίαση του νέου εργαλείου αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού και επιτήρησης των κατά τόπους μέτρων έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.


ΜΕΤΡΑ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ | Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19

ΕΠΙΠΕΔΑ Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

 


Πηγή