Ζέφη Δημαδάμα: «Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική τομή στην ιστορία της χώρας»

Άρθρο της Ζέφης Δημαδάμα, Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Η ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος την 3η του Σεπτέμβρη του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου  αποτέλεσε τη μεγάλη δημοκρατική τομή στην ιστορία της μεταπολίτευσης της Ελλάδας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι αρχές που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ είναι  επίκαιρες  όπως είναι επίκαιρη όσο ποτέ και η οικοδόμηση σε γερές βάσεις της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης.

Τα έργα του ΠΑΣΟΚ άντεξαν στο χρόνο, η δημόσια υγεία, το ΕΣΥ εν μεσω πανδημίας, η δημόσια παιδεία, οι καθοριστικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, η συμβολή στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του λόγου και της αναδιανομής του πλούτου είναι μερικά από τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει μια ρετρό ανάμνηση γιατί ζει στην καρδιά κάθε δημοκράτη και κάθε δημοκράτισσας.

Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί στο Κίνημα Αλλαγής, πρωταγωνιστεί και εμπνέει τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αδύναμων και ευάλωτων μακριά από τις δεξιές και συντηρητικές πολιτικές που τείνουν να επικρατήσουν παγκόσμια.


Πηγή