«Task force» στα σχολεία για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού

Τη δημιουργία ομάδας διαχείρισης («task force») τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Όπως είπε, η σχολική «task force», δημιουργείται με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Κατά το πρώτο διάστημα, θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη και ώρα 9πμ., στα τηλέφωνα 2131510984, 0985 και 0986.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για τη θέσπιση της «task force», τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία, ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική. Επιπλέον, επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε ασφαλείς».

Προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών. Τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αναγνώρισε πως ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν ενδεχομένως σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Όπως ενημέρωσε, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης, έπειτα από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Η υπουργός Παιδείας, πάντως, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα πως επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Κι αυτό, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως τα σχολεία δεν είναι έτοιμα και δεν έχουν φτάσει οι μάσκες στα σχολεία (σ.σ.: η ΚΕΔΕ λέει πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν αποσταλεί, αλλά… προκαλεί ανησυχία η φράση στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε «έστω και μία μάσκα» αλλά και το γεγονός πως κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός για την προμήθεια 410.000 μασκών).


Πηγή