«Il Grande Fiasco» με τις μάσκες στα σχολεία. Παραδόθηκαν 27.000… ακατάλληλες!

Τα πρώτα παρατράγουδα με το ζήτημα των μασκών στα σχολεία άρχισαν. Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. κατήγγειλε ότι παραδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη 27.000 ακατάλληλες μάσκες.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως προκύπτουν ευθύνες και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν. Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ. «Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών… η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Νωρίτερα, την Παρασκευή, η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι η διαδικασία της παράδοσης των μασκών θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα, ώστε τη Δευτέρα να έχουν τουλάχιστον μια μάσκα οι μαθητές. Μάλιστα, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 410.000 μασκών, που μπλόκαρε το Ελεγκτικό. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ήταν απών.


Πηγή