Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» (έντυπη ή ηλεκτρονική)

Έχει αποδειχτεί, ότι η «αξιολόγηση» δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες για την παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τις λαϊκές οικογένειες, ούτε με την αντιμετώπιση κάποιων υπαρκτών φαινομένων αδιαφορίας ή διαφθοράς.

Αντίθετα, «αξιολόγηση» και «στοχοθεσία» στοχεύουν στην παραπέρα προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όπως περιγράφεται και στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για τα αξιολόγηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον ΟΔΙΠΥ Α.Ε. αλλά στην Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη (Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας).

Ταυτόχρονα η «αξιολόγηση» συνδέεται με την «καθήλωση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και μπορεί να διαμορφώσει μία δεξαμενή δυνητικά «διαθέσιμων» υπαλλήλων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε πολιτική ηγεσία για υποχρεωτική κινητικότητα ή ακόμα και για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τμημάτων.

Γι΄ αυτό η εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο δημόσιο, αποτελεί «μνημονιακή δέσμευση» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και είναι απαίτηση και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» καλύπτονται από την απόφαση του Σωματείου μας, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Αποδείχθηκε ότι όλες οι απειλές και οι εκβιασμοί («δεν θα μονιμοποιηθείς, δεν θα μπορείς να μετακινηθείς κλπ αν δεν αξιολογηθείς») αποσκοπούσαν μόνο στο να μας τρομοκρατήσουν για να περάσει η αξιολόγηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο Δ.Σ. του Σωματείου οποιεσδήποτε πιέσεις κι εκβιασμούς

Θυμίζουμε ότι έχει καταργηθεί και η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλετε τον αποκλεισμό από τη διαδικασία των κρίσεων για επιλογή προϊσταμένων όσων συναδέλφων απείχαν από την αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και ασθενών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πλήρη – επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και αξιοποίηση των νοσοκομείων, που «έκλεισαν» με τα Μνημόνια (π.χ. ΓΝΔΑ «Αγ. Βαρβάρα) για τη νοσηλεία ασθενών με SARS-CoV-2

Στην κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση, που οργανώνει η ΟΕΝΓΕ, στο Υπουργείο Υγείας, στις 12 μ., την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, από 11 π.μ. έως 3 μ.μ.

Γνωρίζουμε ότι, για να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τα δικαιώματα μας και αξιοποιεί ακόμα και την επιδημία για να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία και να προωθήσει ακόμη παραπέρα τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Πηγή