Αγώνας, Ενότητα, Αλληλεγγύη, Επαγρύπνηση ίσον με ανανέωση ΟΛΩΝ των συμβάσεων στους ΠΑΙΣΔΑΠ

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Την περί εκ νέου λήψη απόφασης για το θέμα: Ανανέωση ή μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», λόγω ερμηνευτικών προβλημάτων έως και δυσχέρειας και αδυναμίας εκτέλεσης της ήδη ληφθείσας απόφασης του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ 72/2020 (με αρ. Πρωτ. 3279/31.8.2020)».

Το αποτέλεσμα:

  • 11 υπέρ των ανανεώσεων ΚΑΙ ΤΩΝ 48 συμβάσεων των εργαζομένων, εκ των οποίων, τους 24 ήθελαν να απολύσουν «στα μουλωχτά» ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, και η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, Ηλέκτρα Αντωνοπούλου – Πανάγου
  • 1 λευκό
  • Απόντες: 3

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, υπό το «άγρυπνο βλέμμα» του ΣΕΔΑΠ, των εργαζομένων του δήμου, εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών συλλογικοτήτων, όπως το ΜΕΤΑ, γονέων, δημοτών, αλληλέγγυων, που βρίσκονται εκεί, σε επαγρύπνηση, προκειμένου να βλέπουν να υλοποιείται η δημόσια δέσμευση Ζορμπά, μετά το «βατερλώ Ν.2», δηλαδή να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις. Το αποτέλεσμα αποτελεί το «βατερλώ Ν.3» των διοικήσεων Δήμου και Παιδικών Σταθμών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

«Ευχαριστούμε όλους και όλες για την στήριξη και συμπαράσταση του αγώνα μας, για την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων ΕΣΠΑ των ΠΑΙΣΔΑΠ», δήλωσε στο ErgasiaNET η πρόεδρος του ΣΕΔΑΠ, Στέλλα Τζανίνη, σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Μόνο με την ενότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Είναι η δύναμή μας, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας πειράξει, αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι». Η προτροπή της; «Να μην φοβόμαστε, να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλος ως την θετική έκβαση των αιτημάτων μας, γιατί ο αγώνας για την παραμονή στην εργασία είναι δίκαιος, είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου! Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε γίνεται».

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την πανδημία του κορονοϊού, την οποία χρησιμοποιούν σαν πάτημα και ο δήμαρχος και η κυβέρνηση για να περικόψουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ήταν σημαντικό πως, εδώ, στην Αγία Παρασκευή, έγινε κοινή συνείδηση από όλους μας, εργαζομένους, γονείς και τοπική κοινωνία, ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των κοινωνικών δομών θα συντελέσουν και στην προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού στους εργαζομένους, στα παιδιά, μέσα στην ίδια την οικογένεια, στο Δήμο μας», δήλωσε από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του ΣΕΔΑΠ, Βιβή Νιαβή. μιλώντας επίσης στο ErgasiaNET. «Από εκεί και πέρα», συμπλήρωσε, «ο συντονισμένος, μαζικός και αρραγής αγώνας, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη που επιδείχθηκε οδήγησαν στο να μην υπάρξει καμία απόλυση στους Παιδικούς Σταθμούς και να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις. Τους ευχαριστούμε όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, διεκδικώντας για όλους τους συμβασιούχους, και για τις συναδέλφισσές μας στους Παιδικούς, μόνιμη και σταθερή εργασία».

Η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και το… προτείνω μετ’ επιτάσεως!

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση έγινε και με μία «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (ως προς το λεκτικό κομμάτι της τελευταίας παραγράφου)» στην αρχική εισήγηση, όπου δεν υπήρχε σαφής αναφορά για πρόταση ανανέωσης όλων των συμβάσεων, από πλευράς της προέδρου, αλλά φράσεις τύπου: «Εφόσον λοιπόν γίνουν τα ανωτέρω», «εκτιμούμε, ότι , το μεγαλύτερο μέρος των 48 εργαζομένων θα έχει αντικείμενο εργασίας και απασχόλησης», «Ενόψει όλων των ανωτέρω και με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα επικυρωθούν επαφιόμαστε στη ρύθμιση του νόμου» κτλ.

Έτσι, η τελευταία παράγραφος της προηγούμενης εισήγησης: Ενόψει όλων των ανωτέρω και με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα επικυρωθούν επαφιόμαστε στη ρύθμιση του νόμου (άρθρο 68, παρ.1 , Ν. 4415/2016), σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 48 εργαζομένων των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π., που απασχολούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανανεώνονται κάθε έτος και παρακαλώ για την έγκριση σας.

Έγινε (με τη λέξη «προτείνω» σε έντονα γράμματα):

Ενόψει όλων των ανωτέρω και με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα επικυρωθούν επαφιόμαστε στη ρύθμιση του νόμου (άρθρο 68, παρ.1 , Ν. 4415/2016), σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 48 εργαζομένων των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π., που απασχολούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανανεώνονται κάθε έτος.

Ως εκ τούτου προτείνω την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 48 εργαζομένων των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π., που απασχολούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και παρακαλώ για την έγκρισή σας.


Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή