Βασίλης Κεγκέρογλου: «Σκάνδαλο Βατοπεδίου- Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ»

Άρθρο του Βασίλη Κεγκέρογλου στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» | 10.8.2020

Ως ΠΑΣΟΚ και ως Κίνημα Αλλαγής, σταθερά επιδιώξαμε και επιδιώκουμε, την πλήρη διερεύνηση και αποκάλυψη κάθε σκανδάλου και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν και σε όποιους ενέχονται ανεξάρτητα από το κόμμα που προέρχονται, μακριά από διευθετήσεις και συμψηφισμούς.

 Αυτό πράξαμε, με το σκάνδαλο του Φαρμάκου2004-09 και την πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το σκάνδαλο της ΝΔ στο Βατοπέδι αλλά και για κάθε υπόθεση ακόμη και για αυτές που εμπλέκονταν στελέχη από την παράταξη μας. Αυτό όμως που δεν έπραξε ποτέ η παράταξη μας αλλά αντίθετα το υπέστη, ήταν το στήσιμο σκευωριών, όπως σκευωρία του Ασπίδα με  πρωταγωνιστές σκοτεινά συστήματα της δεξιάς αλλά και το Βρώμικο 89 και η πρόσφατη σκευωρία που συγκάλυψε το σκάνδαλο στο φάρμακο 2004-09 και στόχευσε στην δίωξη των στελεχών μας με συμπρωταγωνιστή την δήθεν αριστερά που αποτέλεσε και το πεδίο της απόλυτης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την (Καραμανλική) δεξιά η οποία εκτός από τη συγκάλυψη του εκτροχιασμού επεδίωξε και το ξέπλυμα για προηγούμενα σκάνδαλα όπως αυτά του φαρμάκου και του Βατοπεδίου. Παραπλανήθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή!!! ήταν η μέθοδος που επελέγη επί ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με το θολό τοπίο που προσπάθησαν να προκαλέσουν για το ιδιοκτησιακό.

 Υπενθυμίζω ότι η υπόθεση της  Μονής Βατοπεδίου, αφορούσε μια σειρά ανταλλαγών ακινήτων, εκτάσεων και οικοπέδων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και είχε δύο διαστάσεις. Αφενός φερόμενες ως ιδιοκτησίες της ΙΜ όπως η λίμνη Βιστωνίδας, ήταν ιδιοκτησίες του δημοσίου και αφετέρου απώτερος σκοπός  να περιέλθουν αυτά, μέσω της Ιεράς Μονής, σε συγκεκριμένες υπεράκτιες εταιρείες.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, η υπόθεση του Βατοπεδίου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν το απόλυτο σκάνδαλο, τελεσίδικα και αμετάκλητα, με απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η λίμνη – λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και όχι στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, ώστε να μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ανταλλαγής με άλλα ακίνητα «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου, όπως έκαναν αβρόχοις ποσί Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, απεμπόλησαν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου, αποχαρακτήριζαν εν μια νυκτί δασικά ακίνητα. Οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής το 2009, έκλεισαν εσπευσμένα ώστε με το πέρας της δεύτερης Συνόδου εκείνης της Κοινοβουλευτικής Περιόδου να παραγραφούν τα αδικήματα των μελών των κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή.

Η πρόσφατη ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου, επιβεβαιώνει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και δικαιώνοι πολιτικά και ηθικά όλους εμάς  που εργαστήκαμε για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει με θλίψη, την αντίδραση τόσο των πρωτεργατών της υπόθεσης, όσο και του πρώην πρωθυπουργού της επίμαχης περιόδου κ Καραμανλή, οι οποίοι θριαμβολόγησαν με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του 2017 αλλά τώρα σιωπούν. Η ιστορία διδάσκει και η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η αλήθεια τελικά νικούν τις μεθοδεύσεις, τις σκοπιμότητες και κάθε μορφής σκοτεινό σχέδιο και σκευωρία.


Πηγή