Πάτημα με το γόνατο από αστυνομικό σε καρκινοπαθή αγωνιστή από την Τουρκία (βίντεο)

Στόχος άγριας καταστολής από την Ελληνική Αστυνομία, έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Παρασκευή, διαδηλωτές του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας και της Επιτροπής για την Απελευθέρωση Πολιτικών Προσφύγων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, έξω από το τουρκικό προξενείο ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, που είχαν ως συνέπεια ακόμα έναν θάνατο απεργού πείνας, αυτήν τη φορά της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας ζητώντας μια δίκαιη δίκη. Συγκέντρωση διοργανώθηκε και στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, σε βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να βιαιοπραγούν αναίτια εναντίον ενός διαδηλωτή, ενώ ακούγεται από το πλήθος ότι «είναι καρκινοπαθής ο άνθρωπος δεν ντρέπεστε» την ώρα που ένας αστυνομικός τον πατάει με το γόνατο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενώ δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το αδίκημα που προσάπτεται στους διαδηλωτές (ο ένας, σύμφωνα με το alerta.gr, ένας αλληλέγγυος, τον οποίο προσήγαγαν από κοντινό καφενείο λίγη ώρα μετά) είναι η «έκθεση σε κίνδυνο αντιποίνων», με το δεδομένο ότι οι διωκτικές αρχές, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη»… βρίσκουν την «κατηγορία» για να προχωρήσουν σε βίαιη καταστολή και συλλήψεις. Άλλωστε, πάμπολλα τα παραδείγματα…

Πηγή: ThePressProject, alerta.gr | Πηγή βίντεο: alerta.gr


Πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν 200 σύντροφοι και συντρόφισσες

Πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν 200 σύντροφοι και συντρόφισσες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις συλλήψεις των 2 αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου, του Mehmet Yaman και του Hasan Koşar.Οι σύντροφοι συνελλήφθησαν με τραμπουκισμό, μετά τη σημερινή συγκέντρωση μνήμης και αλληλεγγύης στη Δικηγόρο του Λαού Ebru Timtik, που έπεσε μάρτυρας στις 238 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

Καθώς και αυτή η πορεία αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης και στους υπόλοιπους απεργούς πείνας που συνεχίζουν την Αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πηγή: oagonas.blogspot.com


Πηγή