Παύλος Χρηστίδης: «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα

Για τα αναδρομικά:

Είναι διπλός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, το γεγονός ότι 1.500.000 από αυτούς δε θα πάρουν αναδρομικά, διότι αποτελούν άλλο κομμάτι παροχών όπως είναι η επικουρική σύνταξη. Άλλα έλεγαν οι υπουργοί, άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Το ζήτημα αυτό θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση και βέβαια και αυτό είναι μια συνέχεια σειράς επικοινωνιακών κυβερνητικών τεχνασμάτων τα οποία χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση κρύβοντας μια σειρά σημαντικών πολιτικών ζητημάτων κάτω από το χαλί. Εκτός από αυτά είναι και άλλα όπως το περίφημο brain drain που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα το αναστρέψει άμεσα προσφέροντας άμεσα κίνητρα και εργασιακές ευκαιρίες στους νέους που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό για να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς, ένα χρόνο τώρα, αναμένουμε το brain gain, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε φως. Το Brain Gain πρέπει να είναι άμεσος πυλώνας της εθνικής μας στρατηγικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε περίπου 500.000 νέοι άνθρωποι, υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων, εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2008 – 2018, εξέλιξη εκτός από τις συνέπειες της κρίσης, αντανακλά και τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας (έλλειψη αξιοκρατίας, διαφθορά, κακής ποιότητας κοινωνικές παροχές και κακές εργασιακές συνθήκες) ενώ δυσχεραίνει περαιτέρω τη δυνατότητα προσαρμογής και αντιμετώπισης των προκλήσεων της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Η δικιά μας η γενιά παραμένει εκτός Εθνικού παραγωγικού ιστού μη συμβάλλοντας στην Ελληνική Οικονομία και αυτό είναι ζήτημα εθνικής στρατηγικής να αναστραφεί με σημαντικά κίνητρα και τολμηρές πρωτοβουλίες.

Στον ευρύτερο τομέα της οικονομίας βλέπουμε ότι κορυφαίοι υπουργοί τάζουν και διατυμπανίζουν παροχές εδώ και εκεί και επί της ουσίας δε γίνεται τίποτα. Όσον αφορά τα αναδρομικά, η κυβέρνηση απλώς εκτελεί την απόφαση του ΣτΕ γιατί είναι μονόδρομος και πρέπει να πειθαρχήσει. Δεν παρέχει κάτι επιπλέον στους συνταξιούχους ούτε τους κάνει χάρη. 

Για την πυρκαγιά στο Μάτι:

Μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που αποκαλύπτονται η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Είναι πραγματικά τραγικός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα κομμάτι αξιωματούχων του κράτους, αλλά και ο τρόπος που λειτούργησε και αντέδρασε η τότε πολιτική ηγεσία προσπαθώντας επίμονα να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της σε μια πολύ σκοτεινή στιγμή των τελευταίων ετών για την Ελλάδα και την ιστορία της. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα σε εκείνο το κακοστημένο σόου με τον κο Τσίπρα, έχουν απόλυτη πολιτική ευθύνη και θα καταλήξει η δικαιοσύνη αν υπάρχουν και ποινικές. Όλοι οι αρμόδιοι ήταν γνώστες εκείνη την ημέρα ότι υπήρχαν νεκροί, εξ’ ου και η αναφορά μας για πολιτικές ευθύνες. Πρέπει να υπάρξει φως από την πλευρά της δικαιοσύνης για να μη μείνει κανένα στίγμα για ό,τι συνέβη. Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί γιατί οι μνήμες δεν έχουν σβήσει και ούτε πρόκειται να ξεχαστεί τι συνέβη τότε. Αλλά επισημαίνω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στη δημόσια διοίκηση, υπάρχουν εξαιρετικοί λειτουργοί που κάνουν το καθήκον τους και ακόμα παραπάνω. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την πολιτική προστασία πριν 6 μήνες, με πρωτοβουλία του Γ. Καμίνη και του Π. Καρκατσούλη και είναι στα χέρια της κυβέρνησης να την υλοποιήσει μιας και στην τελευταία καταστροφική φωτιά στην Κορινθία πάλι είδαμε καθυστερήσεις, ολιγωρίες και προβλήματα.


Πηγή