Κύμα καταδίκης κατά Μπογδάνου για τις προγραφές και απειλές σε δημοσιογράφους. Ένοχη σιωπή από τη ΝΔ

Ο δημοσιογράφος, Νίκος Μπογιόπουλους, είναι το τρίτο άτομο που μπαίνει σε λίγες μέρες στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος τον απειλεί ότι «ήρθε και η δική του ώρα» και μάλιστα για μία ανάρτηση στο twitter που δεν αναφέρει το όνομά του. Είχε προηγηθεί η στοχοποίηση και το έμμεσο αίτημα απόλυσης της δημοσιογράφου του «Αθήνα 9,84», Ελευθερίας Κουμάντου, και του φερόμενου ως μέλους του Ρουβίκωνα, Σπύρου Δαπέργολα, που συνελήφθη μέσα στη νύχτα μετά από αίτημα του βουλευτή για ανάρτηση που έκρινε ως απειλητική. Όλα αυτά, εν μέσω της σιωπής της Νέας Δημοκρατίας, που αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια για τις πράξεις του βουλευτή της.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος έγραψε: «Ακούω για “φασίστα”. Για “ρουφιάνο”. Για “γλίτσα”. Για “γελοίο”. Για “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”. Όλα αυτά είναι σωστά. Βασικά, όμως, το παιδί είναι για λύπηση…». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάρτηση δεν αναφέρεται το όνομα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος απάντησε: «Μπογιόπουλε σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μού ‘χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος έκανε στη συνέχεια την ακόλουθη δήλωση: «Πληροφορήθηκα ότι ο εκδιωχθείς από τον ΣΚΑΙ ως φορέας “παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων” με παρακολουθεί χρόνια και μαζεύει υλικό της δημοσιογραφικής δουλειάς μου. Προφανώς δεν του χρησίμευσε σε τίποτα. Όσον αφορά τις απειλές, αφού υπογραμμίσω και από εδώ όσα επισημαίνω στο άρθρο μου, ότι δηλαδή “Το θέμα δεν είναι ο Μπογδάνος, το θέμα είναι η ΝΔ”, περιορίζομαι προς το παρόν να σημειώσω: Μπογδάνε, αφού μας ομολόγησες δημόσια ότι στον “φασίστα”, στον “ρουφιάνο”, στον “γλίτσα”, στον “γελοίο”, στο “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”, στον “για λύπηση” της ανάρτησής μου, αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, περιττό να σου πω – τώρα που “ήρθε η ώρα μου” – πόσο… σκιάχτηκα».

Το Σάββατο, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χρήστης των κοινωνικών δικτύων που επέκρινε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την στοχοποίηση και την έμμεση απαίτηση για απόλυση της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου, με πρόφαση τα ρεπορτάζ της για τη ρατσιστική μάζωξη της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Βικτορίας, και τις μετέπειτα αστυνομικές επιθέσεις σε διαδηλωτές. Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε μήνυση για απειλές προς το πρόσωπό του, με την αστυνομία να κινητοποιείται άμεσα και να προσαγάγει τον πολίτη σε χρόνο… dt.

«Μπογδάνάκο @bogdanosk ακούμε ότι στοχοποιείς την συντρόφισσα Κουμάντου. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και δεν αντιμετωπίζονται ωραία. Για να υπερασπίσουμε μέλη του κινήματος εμείς θα το πάμε τέρμα. Εσύ αντέχεις το τέρμα; Όχι κ το ξέρουμε όλοι. Κάντα στον Συριζα αυτά…» ανέφερε στην ανάρτησή του ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων, με τον Κ. Μπογδάνο να απευθύνει μήνυμά του στον Κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο Γκάζι». Άμεσα, πλήθος ιστοσελίδων έσπευσαν να αναδείξουν τις «απειλές» της επικριτικής ανάρτησης, αποδίδοντας φυσικά αυτές στην οργάνωση του Ρουβίκωνα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο βουλευτής ανέλαβε να ενημερώσει μέσω του προσωπικού λογαριασμού του πως «συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα» έπειτα από μήνυσή του, ευχαριστώντας την ΕΛ.ΑΣ. που έδρασε άμεσα, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων, τα συγχαρητήρια του Θάνου Τζήμερου. Ο βουλευτής της ΝΔ πάντως, δεν εμφανίστηκε την επόμενη μέρα στην Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο η στοχοποίηση της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου και η έμμεση απειλή για απόλυσή της από τον δημοτικό ραδιοσταθμό, «Αθήνα 9,84», με τον βουλευτή να λαμβάνει ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ραδιοσταθμό, των εκπρόσωπο των εργαζομέων, αλλά και φορείς όπως το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για όλες αυτές τις κινήσεις του βουλευτή της, που πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα επί μέρες. Σχετικά με την παρουσία του στη συγκέντρωση μερικών δεκάδων ακροδεξιών, ο Στέλιος Πέτσας, είχε καλύψει τον βουλευτή του, λέγοντας ότι «κάθε βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε όποια διαμαρτυρία επιθυμεί».

Να σημειωθεί πως έχει αναπτυχθεί κύμα καταδίκης της απαράδεκτης στάσης Μπογδάνου, για τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου, από βουλευτές, πολιτικά κόμματα, πλήθος ιστοσελίδων, μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων με ρεπορτάζ και αναρτήσεις.


Πηγή