Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες της κρατικής καταστολής στη διαδήλωση της Πέμπτης 9 Ιούλη

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, οι 9 συλληφθέντες από τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Πέμπτης 9 Ιούλη, κατά του χουντικής εμπνεύσεως νόμου (πλέον) για το μπλόκο στις διαδηλώσεις.

Στους 8, ως μόνος περιοριστικός όρος επιβλήθηκε η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά το μήνα, μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος (αναμένεται).

Εξαιρέθηκε από το μέτρο, ο ένας, ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ, ενώ του επιτρέπεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως το πρωί, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από Σωματεία, εργατικές και φοιτητικές συλλογικότητες, φορείς και από εκατοντάδες αλληλέγγυους που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου.

Μεταξύ των αλληλέγγυων, και αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ, με επικεφαλής, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη και Γιώργο Χαρίση.


ΕΔΩ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση.

Πηγή