σε αυτές οφείλεται η αντιμετώπιση της πανδημίας, λέει

Με κατακλείδα ότι «η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια στους επισκέπτες της, αλλά πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες», και υπογραμμίζοντας τη γόνιμη σύμπλευση του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο και το εθελοντικό κίνημα αλλά και τέτοιες συμπράξεις εκδηλώθηκαν πολλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οφείλεται σε αυτές η επιτυχία στην πρώτη φάση αντιμετώπισής της, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και σε αυτήν την περίπτωση, οι «μαχητές» της υγείας, οι «ήρωες με την άσπρη στολή», οι «ήρωες με την πράσινη στολή», ξεχάστηκαν από τον Πρωθυπουργό, όπως ξεχάστηκαν και στην πρόσφατη κινητοποίηση του υγειονομικού κινήματος, στο κέντρο της Αθήνας, που «φορτώθηκε» το κυκλοφοριακό χάος και τις αλχημίες του ανιψιού και δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Έλεγε εν μέσω πανδημίας το ΜΕΤΑ και σήμερα αποδεικνύεται: «…αναγκάζονται μιλάνε για «ήρωες της πρώτης γραμμής» και να αναγνωρίζουν τον αναντικατάστατο χαρακτήρα των δημοσίων υπηρεσιών. Το κάνουν για να θολώσουν τις ευθύνες που έχουν για την σημερινή του κατάντια. Είναι βέβαιον πως θα το ξεχάσουν την επομένη, αφού παραμένει ως κεντρικός πυρήνας της πολιτικής τους η ενίσχυση των επιχειρήσεων και του ιδιωτικού τομέα. Ακόμη και σήμερα οι προσλήψεις στις δομές υγείας γίνονται με έκτακτο προσωπικό, που θα δει την πόρτα της εξόδου μετά την πανδημία…»

Ουσιαστικά, πλέον, εξελίσσεται το σχέδιο αποδόμησης όλων των εργαζομένων που στάθηκαν μπροστά στη μάχη κατά του κορονοϊού για να σώσουν την υγεία του λαού, κόντρα στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης και των στελεχών της, με στόχο την επέλαση των ιδιωτών σε κάθε τομέα του δημόσιου τομέα προς χάριν της κερδοφορίας τους, την οποία θα πληρώσουν αδρά εργαζόμενοι, λαός, κοινωνία.

Όσον αφορά στη δωρεά, στο αεροδρόμιο, ο Κ. Μητσοτάκης, επιπλέον, ευχαρίστησε την «Παπαστράτος», γιατί αθόρυβα βοήθησε έμπρακτα για την εξασφάλιση υγειονομικού υλικού στη διάρκεια της πανδημίας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη δωρεά των 20 νέων οχημάτων από την «Παπαστράτος», καθώς -όπως είπε- είναι οχήματα πρώτης προσβολής που επιτρέπουν την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς εν τη γενέσει της, αφού δίνουν τη δυνατότητα κίνησης εντός του δάσους. Έκανε ειδική αναφορά στον Ευάγγελο Παπαστράτο, ιδρυτή της εταιρείας «Παπαστράτος» και στον τίτλο της βιογραφίας του «η δουλειά και ο κόπος της» επισημαίνοντας ότι «ο κόπος δικαιώνεται όταν αποκτά κοινωνικό αντίκρισμα».

Για τη δωρεά των 20 πυροσβεστικών οχημάτων υπογράμμισε ότι «έρχεται την κατάλληλη στιγμή», καθώς και ότι «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ». Αναλυτικά αναφέρθηκε στη λειτουργία του συστήματος 112, στο ότι φέτος είναι 1300 περισσότεροι οι εποχιακοί πυροσβέστες, συνολικά 126 τα νέα οχήματα και ανανεωμένο το υλικό αυτοπροστασίας των επιχειρούντων. Παράλληλα, εξήρε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και απευθυνόμενος απευθυνόμενος στους πυροσβέστες, είπε: «Το δικό σας θαρσείν οδηγεί στο σώζειν ζωών, περιουσιών αλλά και του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Την εκδήλωση παραλαβής των 20 οχημάτων άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος επεσήμανε πως η δωρεά των 20 πυροσβεστικών οχημάτων αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ προσδιορίζει απόλυτα το ουσιαστικό μέγεθός της. Επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος κάθε μορφής σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός για το Σώμα και υπογράμμισε ότι η συστράτευση ιδιωτών και Πολιτείας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της διάσωσης των δασών και της πολιτικής προστασίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Είπε πως η κατανομή των οχημάτων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των περιφερειακών διοικήσεων και ευχαρίστησε την εταιρεία «Παπαστράτος» για την προσφορά της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Πηγή