Πριν από τον «αποκεφαλισμό» του, μοιράζει αναδρομικά στους συνταξιούχους

Οι πληροφορίες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται, παρέρχεται, μετά την αρχική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ισραήλ περί «διορθωτικών κινήσεων» και τη δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικού εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, ότι «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού», αλλά και το «δάκτυλο Σαμαρά» που αξιώνει να παραμείνει στη θέση του και να μην τον πειράξουν για το «σκόιλ ελικικού» κτλ., ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέσω της καθιερωμένης, κυριακάτικης ενημέρωσης, μέσω ΣΚΑΪ, προς τους πολίτες, ανακοίνωσε ότι «στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο».

Παράλληλα, ο σημείωσε ότι το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη, που αφορά στους συνταξιούχους με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, η οποία προκύπτει, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης. Επιπλέον, όπως προσέθεσε, τον ίδιο μήνα, η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά. Ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η καταβολή των αναδρομικών κύριων συντάξεων 12 μηνών, ενώ «εντός του Ιουλίου, θα γίνει η εφαρμογή και η υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», και, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς».


Σχόλιο ErgasiaNET: Παρατηρώντας κανείς το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας εύκολα διαπιστώνει πως είναι σαν να τους λέει ότι τους κάνει χάρη, για αυτά που λέει ότι θα υλοποιηθούν, χάρη… που οφείλεται στην καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού, που συνεχίζουν να απαξιώνουν, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές και τις πολιτικές της λιτότητας, τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και το προσωπικό της, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις. Τελευταίο παράδειγμα η απόλυση εργαζομένων από τον ΕΦΚΑ, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί 17 χρόνια. Και το γεγονός πως δίδονται νωρίτερα τα αναδρομικά οφείλεται στην υπερεργασία και στο φιλότιμο των εργαζομένων, κι όχι σε αυτόν.


Πηγή