Κλειστά τη Δευτέρα 22 Ιούνη παιδικοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, μετά τα 7 κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σουλίου, έπειτα από συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου και με τον ΕΟΔΥ, και με αφορμή τα 7 κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά, ως μέσο πρόληψης κατά της εξάπλωσής του, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Εξάλλου, με εντολή και οδηγίες της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά και τη Δευτέρα, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, την οποία θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ, το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων, ενώ μέρος του υγειονομικού προσωπικού βρίσκεται από χθες σε προληπτική καραντίνα, καθώς ήρθε σε επαφή με την 52χρονη που εισήλθε με συμπτώματα πνευμονίας.


Πηγή