Ζέφη Δημαδάμα: “Εδώ και καιρό το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας. Δεν εισακουστήκαμε! Το δράμα για γυναίκες και παιδιά αυξήθηκε περίπου 300% !”

Στην Ελλάδα της καραντίνας του κορωνοϊού υπογραμμίσαμε εγκαίρως ως Κίνημα Αλλαγής από πολύ νωρίς τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας & την ανάγκη λήψης άμεσα μέτρων, με προτάσεις.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλλων με βάση τις κλήσεις για περιστατικά βίας στη Γραμμή 15900,τον Απρίλιο σημειώνουν αύξηση σε 1.070 κλήσεις απο 325 αντίστοιχα τον Μάρτιο!

Δυστυχώς είχαμε προβλέψει τον εφιάλτη και για αυτό προτείναμε έκτακτα μέτρα όπως ηλεκτρονικούς τρόπους καταγγελίας, χρήση φράσης-κωδικού “Μασκα19” για βοήθεια γυναικών στα φαρμακεία, αξιοποίηση του Προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και οργανώσαμε καμπάνια με βίντεο και παρεμβάσεις.

Δεν εισακουστήκαμε από την κυβέρνηση. Το δράμα της ενδοοικογενειακής βίας για γυναίκες και παιδιά αυξήθηκε περίπου 300% πίσω απο τις κλειστές πόρτες του εγκλεισμού. 


Πηγή