Απόψεις: “Η Εκκλησία κάνει… θαύματα”

Η εκκλησία όπως φαίνεται κάνει θαύματα ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από την ανακοίνωση της ιεράς συνόδου (που αφορά τον κορωνοϊο) για μη κλείσιμο των εκκλησιών και την συνέχιση της μετάδοση της θείας κοινωνίας.

Μπορεί άλλα κομμάτια της κοινωνίας μας όπως τα σχολεία, τα γήπεδα, εκδηλώσεις και άλλα πολλά να έκλεισαν/αναβλήθηκαν για προληπτικούς λόγους αλλά η εκκλησία συνεχίζει κανονικά το έργο της.
Την ώρα που το Βατικανό και ο ίδιος ο Πάπας δεν δέχεται κόσμο στις λειτουργίες, την ώρα που η Μέκκα (η ιερή πόλη των μουσουλμάνων) έκλεισε προληπτικά, την ώρα που τα πιο μεγάλα τζαμιά του υπέρ θρησκευτικού Ιράν έκλεισαν προληπτικά για την μη μετάδοση του Κορωνοϊου η εκκλησία συνεχίζει την δουλειά της.
Το πιο βασικό της επιχείρημα φαίνεται να είναι ότι “ εφόσον η θεία κοινωνία είναι σώμα και αίμα του Χριστού και πιστεύεις δεν κολλάς” βέβαια η εκκλησία λογικά ξεχνάει πως 1ον το κουταλάκι με το οποίο μοιράζεται η θεία κοινωνία είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα και όχι θεϊκό και λογικά ξεχνάει πως λόγο ότι μαζεύονται τόσοι πολλοί στον ίδιο χώρο υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να κολλήσει κάποιος.
Η άποψη του να κλείσουν οι εκκλησίες δεν είναι επειδή μισούμε τον χριστιανισμό ή επειδή είμαστε άθεοι αλλά επειδή δεν επιθυμούμε να βλέπουμε τους γνωστούς μας (ιδικά τις ευπαθείς ομάδες) να κολλήσουν επειδή η εκκλησία δεν το βλέπει. Ήρθε η ώρα όπου η εκκλησία θα χρειαστεί να πάρει την σωστή απόφαση ακούγοντας για άλλη μια φορά την επιστήμη ή θα ακολουθήσει τον σκοταδισμό και την φράση “ πίστευε και μη ερεύνα”.