Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο με τη δολοφονία Σουλεϊμανί

ηπα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι αυτή η πράξη των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή στον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ότι οι ΗΠΑ παραβίασαν το διεθνές δίκαιο, δολοφονώντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί, τον διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Λαβρόφ τόνισε ότι οι προμελετημένες ενέργειες ενός κράτους-μέλους του ΟΗΕ για την εκκαθάριση άλλων αξιωματούχων κρατών-μελών του ΟΗΕ, στο έδαφος ενός τρίτου κράτους χωρίς τη γνώση του, αποτελεί σοβαρή παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και αξίζει να καταδικαστεί» υπογράμμισε σε δήλωση που εκδόθηκε κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο διπλωματών.

«Η Μόσχα παροτρύνει την Ουάσινγκτον να απέχει από την παράνομη χρήση βίας για την επίτευξη των στόχων της στη διεθνή σκηνή και να λύσει όλα τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε το υπουργείο.


Πηγή