Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια σε ανήλικο

παραγραφής

Με παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής ανατρέπεται ένα ακόμη βαρύτατο και απεχθές έγκλημα, αυτό που αφορά στο αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος άκουσε την απόφαση καθισμένος στο εδώλιο. Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της δήλωσε ουσιαστικά υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουνε τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαράδεκτου της ποινικής δίωξης.

Να σημειώσουμε ότι αυτόν το νέο Ποινικό Κώδικα διαμόρφωσαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ . Πέραν αυτού, όμως, ευθύνες για την παραγραφή έχει και η Δικαιοσύνη, η οποία, αντί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, θα έπρεπε να είχε φροντίσει να επισπεύσει την δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ χορήγησε αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.


Πηγή