Φάρατζ στηρίζει Τζόνσον-Το κόμμα Brexit δεν κατεβαίνει σε 317 έδρες

φάρατζ

Πρόκειται για το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο Farage στον πρωθυπουργό και ηγέτη των Τόρις Μπόρις Τζόνσον.

To κόμμα τoυ Brexit δεν θα διεκδικήσει τις 317 έδρες του Συντηρητικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2019, δήλωσε ο επικεφαλής Νάιτζελ Φάρατζ.
Πρόκειται για το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο Φάρατζ στον πρωθυπουργό και ηγέτη των Τόρις Μπόρις Τζόνσον.

Ο Φάρατζ δήλωσε πως δεν θέλει να κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που τάσσονται κατά του Brexit, έτσι αποσύρει υποψηφίους του κόμματος του από 317 έδρες από τις 650 εκλογικές περιφέρειες. «Το Κόμμα του Brexit δεν θα διεκδικήσει τις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί στις τελευταίες εκλογές», δήλωσε o επικεφαλής του κόμματος. «Όμως αυτό που θα κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε όλη την προσπάθειά μας σε όλες τις έδρες που έχει το Εργατικό Κόμμα. Η κίνησή μας αυτή εμποδίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Θα αντιπαρατεθούμε επίσης με τα υπόλοιπα κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε» δήλωσε ο Φάρατζ.

Στον απόηχο των δηλώσεων Φάρατζ, η στερλίνα καταγράφει άλμα στα 1,88 δολ.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου ενισχύεται στο 0,80% από 0,77% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 1,13% στις 7.276 μονάδες.

Η αντίδραση Corbyn

«Μία εβδομάδα πριν ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Ναίτζελ Φάρατζ να κάνει συμφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον. Σήμερα, η ευχή του έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φάρατζ.
«Η συμμαχία με τον Τραμπ είναι Θατσερισμός με αναβολικά και θα μπορούσε να στέλνει 500 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Πρέπει να την σταματήσουμε», δήλωσε ο Κόρμπιν.


Πηγή