Μάχες με τη φωτιά σε Λουτράκι, Μέγαρα, Πύργο και Πύλο

λουτράκι

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκε η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Λουτράκι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές και στον Πύργο, την Πύλο και τα Μέγαρα.

Στο Λουτράκι, η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα, σε δύσβατο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έκαναν πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Όλη τη νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδιναν 169 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν ξανά οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, που σταμάτησαν μόλις νύχτωσε το Σάββατο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.


Πηγή