Αρβελέρ στον ΣΚΑΪ: Παρακμή τα φαινόμενα Πολακισμού στο Κοινοβούλιο

Για φαινόμενα Πολακισμού μέσα στο κοινοβούλιο, κάνει λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΙ η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της μέσω Facebook χθες βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα πολιτικά του κυρίου Πολάκη. Αλλά ξέρω ότι χρησιμοποιεί ένα λεξιλόγιο το οποίο είναι απαράδεκτο. Λοιπόν, γι αυτό το απαράδεκτο λεξιλόγιο, το οποίο έχει αρχίσει και εγκαθίσταται πια μέσα στο κοινοβούλιο το ελληνικό, σχεδόν καθημερινά, θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν Πολάκηδες. Έδωσε αυτός αν θέλετε την αρχή για ένα φαινόμενο το οποίο θεωρώ φαινόμενο κατάπτωσης» τόνισε στον ΣΚΑΪ η κα Γλύκατζη Αρβελέρ.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «ό,τι και να μου πει δεν το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω μονάχα ένα πράγμα: Ότι δυστυχώς στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τάση χρησιμοποίησης γλώσσας και λεξιλογίου τα οποία είναι απαράδεκτα για ευγενείς και καθωσπρέπει συνετούς, συνεπείς δημοκρατικούς ανθρώπους. Αυτό δυστυχώς έχει αρχίσει από έναν κύριο ο οποίος λέγεται Πολάκης, γι αυτό κι εγώ μίλησα για Πολακισμό».
Η κορυφαία ακαδημαϊκός συμπλήρωσε στη δήλωση της στον ΣΚΑΪ πως ο κ. Πολάκης «χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί -αν θέλετε- απειλές και λεξιλόγιο τέτοιο μέσα στο κοινοβούλιο το οποίο δεν τιμά το κοινοβούλιο. Δεν μίλησα για τον ίδιο. Μίλησα για το φαινόμενο το οποίο λάνσαρε και άρχισε αυτός να εφαρμόζει. Και φαίνεται ότι έχει και μιμητές. Λοιπόν, αυτό το θεωρώ δυστυχώς, παρακμή».
Σημειώνεται πως αφορμή για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στάθηκε η συνέντευξη της κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ στην Καθημερινή της Κυριακής, στην οποία τόνιζε πως η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες.
Σχολιάζοντας, ο κ. Πολάκης αποκάλεσε την κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ εφεδρεία του συστήματος για να βγει στις εκλογές η ΝΔ, λέγοντας ότι τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα.


Πηγή