Σκληρή κόντρα Μαξίμου – ΝΔ μετά την συνέντευξη Μητσοτάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Νέους διαξιφισμούς ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η διακαναλική συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απέχουμε δύο εβδομάδες από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των εκλογών για την αυτοδιοίκηση.
Το γραφείο του πρωθυπουργού κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι απέφυγε να δεσμευτεί για διατήρηση της 13ης σύνταξης – την οποία έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του προεκλογικού πακέτου παροχών – και καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «δεσμεύτηκε για επταήμερη εργασία».
«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ».
Στην συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης πάντως αναφέρεται σε συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου «με την σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων» καθιερώθηκε επταήμερη λειτουργία και με «πολύ καλύτερες απολαβές» και αυξημένα δικαιώματα.
Όσον αφορά την 13η σύνταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως τέτοιες παροχές δεν είναι βιώσιμες σε βάθος χρόνου, όμως διευκρίνισε πως οι δικές του προτάσεις προβλέπουν αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Απαντώντας στις βολές της κυβέρνησης η ΝΔ σημείωσε πως το Μέγαρο Μαξίμου έκανε «πρωτοφανή γκάφα» του μηχανισμού «λάσπης» της κυβέρνησης.
Τονίζει πως η επίθεση στον κ. Μητσοτάκη έγινε με αφορμή μία επιχειρησιακή σύμβαση την οποία έχει εγκρίνει το υπουργείο Εργασίας της Έφης Αχτσιόγλου, και προβλέπει επταήμερη λειτουργία, όχι εργασία.
«Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα», προσθέτει.


Πηγή