Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 17% μπροστά ΝΔ-Μόλις το 30% εκτιμά ότι θα επιβληθούν κυρώσεις Τουρκία

Διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) καταγράφει τον Νοέμβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις 3 στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι θα επιβληθούν κυρώσει στην Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, μόλις το 5 % των ερωτηθέντων θεωρεί σίγουρο ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ενω το25% απαντά μάλλον ναι, αντίθετα, το 46% των ερωτηθέντων απαντα μάλλον όχι και το 16% δηλώνουν σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για την Άγκυρα.

Στην εσωτερική πολιτική σκήνη και στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται στις 22 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού (ήταν 23 τον περσμάνο Οκτώβριο), με 45% έναντι 23%. Κανένας από τους δυο απαντά το 28% των ερωτηθέντων (έναντι 25%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ υποχώρησε έναντι της δημοσκόπησης του Οκτωβρίου (είχε,39,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί έχοντας 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,5% (σταθερό), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,5% στην προηγούμενη έρευνα), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3%), ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 6%), 5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 9% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 8%).

 

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 9,5% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι

 Αναφορικά με την συσπείρωση η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σε ποσοστό 81% και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 65%. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή