Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Κουντουρά

Ονομαστική ψηφοφορία για τη λεγόμενη «τροπολογία Κουντουρά» στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, που αφορά την κατάτμηση των εκλογικών τμημάτων αλλά και την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 3 μετά το μεσημέρι. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη τροπολογία ως «κυνική συναλλαγή».
Τα οξύτατα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση του κωλύματος ανακήρυξης βουλευτή ως υποψήφιου ευρωβουλευτή.
Μάκης Βορίδης (ΝΔ) και Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ), κατηγόρησαν αμφότεροι την κυβέρνηση για ρύθμιση που διευκολύνει τα εκλογομαγειρέματα του Αλέξη Τσίπρα, προτάσσοντάς τα έναντι της ομαλότητας της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, ενώ συμφώνησαν ότι η πολυσυζητημένη τροπολογία είναι φωτογραφική για την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα πριν κατέλθει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη πλειοψηφία των 151.
Η «τροπολογία Κουντουρά» πυροδότησε αλλεπάλληλες κόντρες μεταξύ συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης. Η τελευταία που καταγράφηκε ήταν αυτή ανάμεσα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και τη Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή το άγριο τρολάρισμα και τις μπηχτές της βουλευτού της ΝΔ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε την μήνη της κ. Μεγαλοοικονόμου, η οποία κατηγόρησε την κ. Βούλτεψη για «θεατρική παράσταση» επιπέδου Επιδαύρου, συστήνοντάς της να γραφτεί στο Εθνικό Θέατρο.


Πηγή