Ξανά στους δρόμους οι Βενεζουελάνοι κατά του Μαδούρο

Δεκάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι πλημμυρίζουν για μία ακόμη φορά τους δρόμους του Καράκας σήμερα, σε μία ύστατη προσπάθεια να πιέσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να παραδώσει την εξουσία στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Γκουαΐδό, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας, συγκεντρώθηκαν σε πέντε σημεία στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνοικία Λας Μερσέδες.

«Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» φώναζε το πλήθος, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες, ενώ στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν συνθήματα όπως «Οι Βενεζουελάνοι πεθαίνουν από την πείνα ελλείψει τροφίμων και φαρμάκων: Μαδούρο, δολοφόνε!».

Στην πλειονότητά τους, οι διαδηλωτές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το τέλος του Μαδούρο στην εξουσία βρίσκεται πολύ κοντά. Νωρίτερα, βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter, εικονίζει ανώτατο αξιωματούχο της αεροπορίας, ο οποίος αποκηρύσσει τον Μαδούρο και καλεί και άλλους στρατιωτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Η αντιπολίτευση θέλει να στείλει «ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» για να ευχαριστήσει «όλες τις χώρες, που πολύ σύντομα, θα μας αναγνωρίσουν» δήλωσε ο 35χρονος Χουάν Γκουαΐδό.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του Μαδούρο, ντυμένοι στα κόκκινα, συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την επέτειο των 20 χρόνων από την «μπολιβαριανή επανάσταση».

«Γκρίνγκο, έξω από την πατρίδα μου» έγραφε στο πανό που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή