Όχι άλλα παραμύθια

Λένε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Αλλά τι γίνεται όταν οι τρελοί είναι πολλοί; Και τι γίνεται, όταν εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να διαχειριστούν τις τύχες μας; Στα σοβαρά τώρα, στο θέμα Grexit Σόιμπλε παράλληλο νόμισμα κλπ που αναφέρει η ανταλλαγή sms Τσίπρα-μπαρουφ τι σας ήταν άγνωστο, τι δεν ξέρατε; Τι δεν είχατε μάθει από τότε, όταν συνέβαιναν; Τι σας έκανε να πέσετε από τα σύννεφα και πάλι; Ας μην παριστάνουμε πάλι και πάλι τους αθώους παραπλανημένους ψηφοφόρους. Κούρασε το παραμύθι. Τα ξέραμε όλα. Όλοι. Και πολλοί από εσάς τους ξαναψηφίσατε.

Και σχεδόν όλοι οι «παραπλανημένοι», τότε βρίζατε το Ποτάμι που από νωρίς αποκάλυψε το παιχνίδι των Τσιπροβαρουφάκηδων και τους ζητούσε εντός και εκτός βουλής να φέρουν μια συμφωνία για να μην γκρεμίσουν την χώρα. Γιατί έπρεπε να κατασκευαστούν εχθροί και προδότες για να δικαιολογήσουμε την ήττα και την κωλοτούμπα.

Ποιοι όμως τότε μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες όταν το Ποτάμι ζητούσε ότι «Πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να φερθεί ως Πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη»

Αλήθεια όμως ποιοί ήταν και ποιοί είναι οι γερμανοτσολιάδες; Και για να μην παριστάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε, σας το υπενθυμίζει το μόνο που αξίζει προσοχής από την παράθεση των sms: η επιθυμία Τσίπρα «και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει» και η διαβεβαίωση Μπαρουφάκη, «αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε». Δηλαδή συζητάμε τα πάντα με τους «γκάνγκστερ» γιατί δεν έχουμε σχέδιο, αλλά αν το διαρρεύσουν θα ρίξουμε σανό στα κορόιδα τους πολίτες και θα το αρνηθούμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα, εσείς χορέψτε στο Σύνταγμα και βρίζετε τους άλλους για προσκυνημένους. Κάτι σε «γατάκια σας δουλεύουμε κατάμουτρα και το απολαμβάνετε». Γιατί οι φανατικοί αντιμνημονιακοί Σαμαροβενιζέλοι και οι Τσιπροκαμμένοι αποδείχτηκαν οι καλύτεροι πελάτες όσων ήθελαν την Ελλάδα παρία εκτός Ευρώπης. Και όλοι τους μόνο όταν έπεσαν στην παγίδα και συνειδητοποίησαν την ανοησία τους, μόνο τότε γύρισαν το τιμόνι, για να σώσουν κυρίως τους εαυτούς τους από τις ευθύνες της εθνικής καταστροφής.

Μπορούμε να συνεχίσουμε και πάλι το σύνηθες παραμύθι των αντιμνημονιακών-μνημονιακών και του παραπλανημένου ψηφοφόρου. Αλλά 1,3 εκ. άνεργοι πολίτες, και 1 εκ.απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν πια χρόνο και διάθεση για παραμύθια και μπούρδες ανόητων πολιτικάντηδων. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Του Γιώργου Δημακόπουλου-Στέλεχος του Ποταμιού