Καταδικάζει ο Δημοκρατικός πολιτικός κόσμος την επίθεση σε Παπαδήμο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρώην πρωθυπουργοί και ο δήμαρχος της Αθήνας, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την  «απερίφραστη» καταδίκη του  με ανάρτησή του στο Twitter. «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του. Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε έξω από το νοσοκομείο αναφέροντας πως τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και σημειώνει ότι «είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των δύο συνοδών του, δήλωσε: «Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι στη χώρα γίνονται στόχος αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους». Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. «Αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος», συμπλήρωσε.

Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό. Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κ. Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά. Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει:  «Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Η Πολιτική Κίνηση «Ώρα Αποφάσεων», σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η δολοφονική στοχοποίηση του Λουκά Παπαδήμου είναι, δυστυχώς, η αποτρόπαιη κατάληξη της ακραίας διχαστικής  πολιτικής συμπεριφοράς που εμφανίστηκε στη χώρα από το 2011 με την ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων. Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην τρομοκρατία  και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Απευθύνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους τραυματίες»