«Με κλήρωση οι σημαιοφόροι; Γιατί όχι και οι Υπουργοί;»(VIDEO)

Δυο θέματα επικαιρότητας έθιξε στην ομιλία του στο Ν/Σ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη του Υπουργείου Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την κρίση που σοβεί μεταξύ Δικαιοσύνης και Κυβέρνησης, όπως και για το Προεδρικό Διάταγμα για την κλήρωση πλέον των σημαιοφόρων στις παρελάσεις και όχι την επιλογή τους από τους αριστούχους της κάθε τάξης.

«Στη χώρα μας, η κρίση μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης είναι αδιανόητη. Δημόσια κριτική δικαστικών αποφάσεων δικαιούται να κάνει κάθε πολίτης και προφανώς κάθε πολιτικός. Το να εκφράζει όμως μονίμως την δυσαρέσκεια της η κυβέρνηση για κάθε δικαστική απόφαση που την ενοχλεί, είναι θεσμικά απαράδεκτο» τόνισε σε σχέση με το πρώτο ζήτημα ο βουλευτής Ηρακλείου.

Παράλληλα συμπλήρωσε όμως πως ο με θρησκευτική ευλάβεια σεβασμός στην διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί παρά να είναι αμφίπλευρος. Το διάγγελμα προ ημερών του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανήμερα μάλιστα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ενδεδυμένου με την τήβεννο, είναι πολλαπλά και κυρίως θεσμικά προβληματικό. Είναι άλλο πράγμα οι παρεμβάσεις των δικαστικών Ενώσεων ή των δικηγορικών Συλλόγων και άλλο πράγμα η δραματικοποιημένη δημόσια παρέμβαση του Προέδρου του ΣτΕ, με σαφές αντι-κυβερνητικό πρόσημο».