Η Διαμαντοπούλου μιλά για Παιδεία, ΔΗΣΥ, Βενιζέλο, Ποτάμι

«Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά  μια αντιμεταρρύθμιση» δήλωσε στην εκπομπή «Αντίμετρα» στο Ραδιόφωνο 24/7 η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Σημείωσε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας της είχε πει στο πλαίσιο της διαβούλευσης του δικού της νόμου , που είχε συγκεντρώσει 255 βουλευτικές ψήφους ,  ότι «είμαστε δυο άλλοι κόσμοι» – για να συμπληρώσει ότι  «με αυτό το νομοσχέδιο το επιβεβαιώνει».

Η κα. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για  δογματική νομοθέτηση , αναφέροντας τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Κύπρος, που έχουν κατορθώσει να καταστήσουν την ανώτατη εκπαίδευση ως βασικού πυλώνα της ανάπτυξής τους.

«Το πανεπιστήμιο έχει και άλλη διάσταση, δεν είναι μόνο η επιβίωση του (το ζήτημα). Σε άλλες χώρες έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε διεθνή κέντρα εκπαίδευσης και δέχονται φοιτητές από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε«στενόμυαλη αντίληψη» την επιστροφή «στους αιώνιους φοιτητές» και στις φοιτητικές παρατάξεις

Για το θέμα των μεταπτυχιακών τόνισε  ότι το νομοσχέδιο ρίχνει την ποιότητα των σπουδών, καθώς, όπως είπε τα πανεπιστήμια που έχουν διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα δεν θα έχουν την δυνατότητα να τα χρηματοδοτούν.

Για τη ΔΗ.ΣΥ.

Αναφερόμενη στις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς , η κα. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η «Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε μεν συνέδριο αλλά δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων κομμάτων που μετέχουν σε αυτήν . «Στον δημόσιο λόγο , αυτοί που έχουν εκφράσει άποψη είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το Ποτάμι. Θα μπορούσαμε – και η «Ώρα Αποφάσεων» με τις μικρές της δυνάμεις – να δημιουργήσουμε μαζί, να βγούμε μπροστά, να διαμορφώσουμε έναν προοδευτικό χώρο και με καθαρό λόγο να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση» σημείωσε.