Ποιοι μιλάνε….Για τις Κυριακές;

Με ένα απίστευτου ψεύδους και συκοφαντίας λιβελλογράφημα, το πρώην ΜΕΤΑ και νυν ΕΑΚ (που στηρίζεται από ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ),  η παράταξη δηλαδή που στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ εγκόλπωσε υπόδικους και διορισμένους – με δικαστικές αποφάσεις Ειρηνοδικείων – αντιπροσώπους, εγκαλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ για την θετική ανταπόκρισή της, στην πρόσκληση για δράση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Αυτοί οι…απίστευτοι «συνδικαλιστές», που ουδεμία σχέση έχουν με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, που έχουν ανάγει σε «επάγγελμα» τις συνδιαλλαγές και τα αλισβερίσια με Κυβέρνηση και Εργοδοσία, τολμούν και επιτίθενται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί (;) δεν πήρε την άδειά τους για να πράξει το αυτονόητο. Να εναντιωθεί δηλαδή στον πρόσφατο νόμο που μας έφερε με το 4ο Μνημόνιο η Κυβέρνηση που υποστήριζαν, στον οποίο προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο.

Θα τους θυμίσουμε ότι πρώτη η παράταξη μας και οι δυνάμεις μας στη ΓΣΕΕ, και τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, έκαναν τον αγώνα ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και τον μετέτρεψαν σε κεντρική συνδικαλιστική απαίτηση και διεκδίκηση όλου του εργατικού κινήματος. Με παρεμβάσεις, με δράσεις, με μελέτες, με ανακοινώσεις στον τύπο, με κινητοποιήσεις, με προσφυγές, με αποφάσεις για οικονομική στήριξη Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων – μελών της.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι «εντολείς» τους ενοχλήθηκαν και «διέταξαν»…τα παράκεντρα των επάλληλων διαχωρισμών και των ανίερων συμμαχιών, που κυριαρχούν – και στην εργατική τάξη – όλα αυτά τα χρόνια, να κατασυκοφαντηθεί μια καθαρή και έντιμη στάση απέναντι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, να διαστρεβλωθεί με μοναδικό στόχο την ενοχοποίηση του ορθού λόγου και της ορθής συνδικαλιστικής δράσης. Είναι οι ίδιοι «εντολείς» που σε εκλογές πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στέλνουν «πίνακες» με πλήρη στοιχεία εργαζομένων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατρός, Διεύθυνση, Αρ. Μητρώου ΙΚΑ, ΑΔΤ, Ειδικότητα, Κωδ και Υποκατάστημα) σε συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξής τους, προκειμένου να επιβάλλουν την προσχώρηση των εργαζομένων σε αυτές και τελικά να επέμβουν με παράνομο τρόπο στη λειτουργία, στη δράση και στην εσωτερική αυτονομία αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Πρόκειται για συνδικαλιστικές παρατάξεις εκ της σαρκός του κυβερνώντος κόμματος στη ΓΣΕΕ, που σπεύδουν με κάθε ευκαιρία να καταγγείλουν τον ίδιο το θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετούν, άλλοτε για λογαριασμό της Κυβέρνησης και άλλοτε για λογαριασμό εργοδοτών και…(απο)κομμάτων.

Εκ του αποτελέσματος αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι οποίες στις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο «εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς», είναι εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν εκφράζουν παρά μόνο τα πρόσωπα που τις συγκροτούν, τα οποία δίνουν «μάχες» μόνο για το βόλεμα των δικών τους στελεχών. Για τίποτα άλλο δεν νοιάζονται.

Εμείς, στην πράξη και όχι στα λόγια, αντιπαλεύουμε τις πολιτικές λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας. Είμαστε ο θεματοφύλακας της τήρησης, από όλα τα στελέχη μας, όπου και εάν αυτά δραστηριοποιούνται (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ), των αρχών και των αξιών του συνδικαλιστικού κινήματος. Στηρίζουμε κάθε θετική πρωτοβουλία του αυτόνομου και ακηδεμόνευτου καταναλωτικού κινήματος και κάθε άλλου φορέα της κοινωνίας των πολιτών. Αυτόν τον ρόλο μας έχει αναθέσει το εργατικό κίνημα, αυτό καθήκον υπηρετούμε!

Η ΠΑΣΚΕ και τα στελέχη μας, δεν αποτελούμε «ανεμοδείκτες» κομμάτων και κομματαρχών, πολλώ δε μάλλον εργοδοτών. Συνεχίζουμε την πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων, τον αγώνα για την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται από την σκληρή Μνημονιακή πολιτική.

Σε αυτή την αυτόνομη προοδευτική πορεία ο ρόλος της μεγάλης μας παράταξης είναι ξεκάθαρος και αποφασιστικός. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα αποκαλύψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα τον ρόλο και τις «συνδιαλλαγές» όλων αυτών που με περίσσιο θράσος τολμούν να μας συκοφαντούν.