Αισθητή η παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία

“Αυτές τις ημέρες στην Τουρκία παρατηρείται το φαινόμενο των χιλιάδων συλλήψεων, καθώς και της θέσης εκτός κρατικού μηχανισμού χιλιάδων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως του τομέα που αυτοί εργάζονται, για λόγους που σχετίζονται με το πραξικόπημα”, σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος….

“Καταφανής είναι ο διχασμός και η αδερφοκτόνα διάθεση από την πλευρά του Προέδρου Ερντογάν. Ταυτοχρόνως, για λόγους ανατροπής των κεμαλικών δεδομένων στην Τουρκία, αρθρώνεται  με έντονο τρόπο ένας αναθεωρητισμός σε ότι αφορά τις διεθνείς συνθήκες. Ένας αναθεωρητισμός που ηχεί απειλητικά για όλους τους γείτονες της Τουρκίας, πρωτίστως στο Νότο, αλλά και στη Δύση γιατί η Τουρκία είναι ο κακός γείτονας για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν μαζί της.

Καταφανής είναι, επίσης, η απόπειρα εξαγωγής της κρίσης, με δηλώσεις αξιωματούχων. Τελευταία η δήλωση που αφορούσε το Αγαθονήσι, το ελληνικό προφανώς Αγαθονήσι, κατά τις συνθήκες, κατά τους νόμους, κατά το διεθνές δίκαιο, περί των οποίων και αμφιβολία δεν υπάρχει.

Αυτή η στάση συναρτάται και αποδίδει μια ανεύθυνη δειλία των αξιωματούχων της Τουρκίας. Η Τουρκία, γλιστράει, ολοένα και περισσότερο, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός των δεσμεύσεων και του πλαισίου που είχε αναλάβει για την ευρωπαϊκή της πορεία.

Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη της η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας.”