Συναντήσεις του Ποταμιού με επαγγελματίες των Εξαρχείων, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών γύρω από το Πεδίο του Άρεως

Συναντήσεις με επαγγελματίες των Εξαρχείων, με συλλογικότητες και ομάδες πολιτών που ζουν και εργάζονται γύρω από το Πεδίο του Άρεως πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες τα στελέχη του Ποταμιού προκειμένου να επεξεργαστούν και να καταθέσουν πολιτική πρόταση για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Μηχανικοί, χωροτάκτες, συγκοινωνιολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και άλλοι επιστήμονες από το Ποτάμι δουλεύουν πάνω σε προτάσεις των κατοίκων και σε ανάλογες πρωτοβουλίες ανάπλασης από πόλεις του εξωτερικού, ενώ συμμετέχουν σε κάθε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή για να αποκομίσουν συμπληρωματικές ιδέες.

Τα στελέχη του Ποταμιού έχουν θέσει ως στόχο την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου πολιτικού πλαισίου προτάσεων και πρωτοβουλιών που θα δίνει ανάσα ζωής και προοπτική στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου.

Παράλληλα σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη για το Πεδίο του Άρεως απάντησε σήμερα ο ο Υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης. Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και βασίστηκε στις αναφορές της Ομάδας Φίλων Αστέγων του Πεδίου Άρεως, της Κίνησης Γονέων για τη προστασία του, της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, και της Επιτροπής του Αναπτυξιακού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αθηνά.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και υπάρχει πορνεία ακόμα και ανηλίκων. Μέσα στο πάρκο τα συντριβάνια είναι χωρίς νερό, πολλά δέντρα και φυτά έχουν ξεραθεί, δεν υπάρχει φωτισμός και είναι διάχυτη η δυσοσμία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση θα πρέπει να μην είναι σε διάσταση αρμοδιοτήτων η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Λυκούδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει επανειλημμένως να αναλάβει το πάρκο και εξέφρασε την απορία αν υπάρχουν λόγοι εμπιστοσύνης μεταξύ Κυβέρνησης και Δήμου.

Ο Υπουργός από τη μεριά του ζήτησε χρόνο και συνεργασία όλων των φορέων για την επίτευξη της λύσης στο θέμα του Π.Άρεως. Ανέφερε στοιχεία για την μείωση της εγκληματικότητας και παραδέχτηκε ότι ούτε η Κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με την σημερινή εικόνα του πάρκου, χωρίς όμως να παρουσιάσει σχέδιο των άμεσων δράσεων για τη βελτίωση της κατάστασης.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλη τη συζήτηση στη Βουλή εδώ: http://topotami.gr/pedion-tou-areos-na-to-sosoume/ .