Kόντρα B. Κεγκέρογλου – N. Σαντορινιού για το Noor1

Επιμένει η κυβέρνηση στη συσκότιση όσων έχουν συμβεί στην υπόθεση του Noor 1 και τις συνομιλίες Καμμένου- Γιαννουσάκη. Αυτή τη φορά στη Βουλή ήλθε για να απαντήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, για την εμπλοκή του λιμενικού Χριστοφορίδη στην υπόθεση.

Ο κ. Σαντορινιός ουσιαστικά δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ενώ μάλιστα ομολόγησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει διατάξει καμία ένορκη διοικητική εξέταση για τον εν λόγω λιμενικό που φέρεται να εκβιάζει τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για να καταθέσει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Μετά τη μήνυση που έχει κάνει ο επιχειρηματίας ο Άρειος Πάγος έχει δώσει εντολή για ένορκη διοικητή εξέταση. Όσα στοιχεία ζητηθούν από εισαγγελικές αρχές θα δοθούν άμεσα για να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Εφόσον κατά δικαστική διερεύνηση προκύψει αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο σας διαβεβαιώ θα παραγγελθεί άμεσα», τόνισε ο κ. Σαντορινιός, ενώ αναρωτήθηκε αν κάποιος θεωρεί ότι μια ένορκη διοικητική εξέταση – πειθαρχικό – που θα διαταχθεί και θα γίνει από ανώτατο αξιωματικό λιμενικού θα δώσει περισσότερα στοιχεία από αυτά που θα βγάλει ένας εισαγγελέας εφετών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας όταν, δε, βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τις ερωτήσεις του κ. Παπαθεοδώρου, με αιχμή του δόρατος τις συνομιλίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ξεκίνησε να μιλά για τα «σκάνδαλα» του ΠΑΣΟΚ. «Και τέλος πάντων μετά από τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια του κόμματός σας, για το σκάνδαλο Novartis, μετά την άσκηση διώξεων στον Γ. Παπαντωνίου, η ενασχόλησή σας είναι γιατί δεν έγινε μία διοικητική διερεύνηση ενώ υπάρχει εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη; μάλλον είστε από αυτούς που έχουν πρόβλημα επειδή εμείς δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας ενώ χάθηκαν επί Σαμαρά Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά.

Στον κ. Σαντορινιό έσπευσε λίγο αργότερα να απαντήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου αποκαλώντας τον «θρασίμι»! «Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στο βούρκο συναλλάσσονται με ισοβίτες και προσπαθούν να αλλάξουν την επικοινωνία. Δεν απάντησε σε τίποτα και ήρθε να μας υποδείξει και τι θα ρωτάμε θρασίμι, ε θρασίμι! Άντε να πας στο βούρκο σου άντε μπράβο!», φώναζε από το έδρανό του.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς: «Φαίνεται  να μη σας ενδιαφέρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά κι έχετε άλλα ενδιαφέροντα, γιατί το μείζον είναι ποιος οργάνωσε τη μεταφορά ναρκωτικών και κατάφερε να τα φέρει στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: liberal.gr