Γεννηματά: Η Ελλάδα φτωχαίνει-Φτιάχνουν εχθρούς για να αλλάξουν την ατζέντα

Η αξιολόγηση έκλεισε αλλά με οδυνηρό τρόπο, τόνισε στο ραδιόφωνο 24/7 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Χάσαμε 2,5 χρόνια, ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να πανηγυρίζει γιατί βρισκόμαστε στο σημείο που ξεκινήσαμε», είπε η κα Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Αντίμετρα» και τον Στέφανο Τζανάκη.

Σημείωσε ότι «η έξοδος στις αγορές είναι ένα θετικό βήμα αλλά τα προβλήματα παραμένουν».

«Με ποιους όρους έγινε αυτό το βήμα; Με ποιο επιτόκιο; Η Πορτογαλία δανείστηκε την περίοδο της κρίσης με 3,5% και εμείς πήραμε από τους εταίρους με 1%. Άρα τα επιτόκια που είχε η έξοδος στις αγορές δείχνουν ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δύσκολος για την έξοδο από την κρίση», σημείωσε η κα Γεννηματά.

«Η Ελλάδα φτωχαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι νέοι φεύγουν από τη χώρα. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διανθίσει το θετικό βήμα» είπε και πρόσθεσε ότι ο κ Τσίπρας λέει ότι βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα αλλά τα βλέπει από μέγαρο σε μέγαρο που πάει.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σόιμπλε μας έβαλαν σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, η αναπτυξιακή έκρηξη δεν έρχεται. Ο ιδιωτικός τομέας έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή», η πρόσθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Στον ΕΦΚΑ, υπάρχουν δυσκολίες, δεν μπορούν να βγάλουν συντάξεις και υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν ούτε καν την προσωρινή. Εμείς θέλουμε να φύγει η χώρα μπροστά, να φύγει από την κρίση. Η κυβέρνηση λέει ότι μειώθηκε η ανεργία, αλλά στην ουσία αυξήθηκε η μερική εργασία και οι συμβάσεις χρόνου», σημείωσε η κα Γεννηματά.

Αναφερομένη στα θέματα της Δικαιοσύνης, η κα Γεννηματά τόνισε ότι  «ο κ. Τσίπρας ακολουθεί καθεστωτικές λογικές και χρησιμοποιεί και τη Βουλή γι΄αυτό. Ψάχνει εχθρούς για να αλλάξει την ατζέντα. Πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση στη δικαιοσύνη».

Για τη στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στην κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά είπε ότι με δική της πρωτοβουλία οι σοσιαλιστές στηρίζουν την Ελλάδα και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως παρατηρητής στις Συνόδους. Δεν είπε ποτέ ότι θέλει να είναι με τους σοσιαλιστές.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η Δημοκρατικής Συμπαράταξη δεν είναι ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ. Εμείς θέλουμε τη συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιλέγουν την πόλωση και τον διχασμό και αυτό πρέπει να αλλάξει.

«Εμείς είμαστε πόλος σταθερότητας», είπε και πρόσθεσε:

«Άλλωστε ο κ. Τσίπρας δυο φορές, επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά.

«Μεγάλος εθνικός μας στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και να επιστρέψουν και αυτοί που έφυγαν. Στηρίζουμε τις μεγάλες επενδύσεις αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε η κα Γεννηματά, μιλώντας για τους στόχους της ΔΗΣΥ τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στο μεταρρυθμιστικό κέντρο που μιλάει το Ποτάμι και και το προοδευτικό κέντρο που έχει πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι η κεντροαριστερά χωράει και το μεταρρυθμιστικό και το προοδευτικό κέντρο.

«Δεν θα χαρίσουμε τον χώρο μας στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στηρίζουμε το «σχέδιο Ελλάδα» και προχωράμε μπροστά. Αυτή είναι και η εντολή που έχουμε. Πάμε σε ένα ενιαίο φορέα με εκλεγμένο πρόεδρο και όργανα και όχι με αποφάσεις από τα στελέχη», κατέληξε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.