Επιτυχημένο το restart της Κεντροαριστεράς-Αυλαία με χαμόγελα στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

Μάλιστα, όπως είπε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος θα γίνει στις αρχές του φθινοπώρου, ούτως ώστε να προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για εκλογή επικεφαλής της νέας παράταξης τον Οκτώβριο και του ιδρυτικού συνεδρίου έως το τέλος του έτους.

Οι εργασίες σήμερα συνεχίζονται με εργαστήρια (workshops) και ομιλίες στελεχών στην κεντρική αίθουσα του ΣΕΦ όπου διεξάγεται το συνέδριο. Τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

Από τις χθεσινές παρεμβάσεις, ξεχώρισε αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες αγωνιούν για το αν υπάρχει Ελλάδα μετά την κρίση και τα μνημόνια. «Ο συνταγματικός εθνολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απειλή για τη Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ, απευθυνόμενος και προς την πλευρά της ΝΔ, σημείωσε ότι οι όποιες συνταγματικές αλλαγές δεν πρέπει να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε εργαλείο της οποιασδήποτε πλειοψηφίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στο νέο φορέα, σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς ενοχές για τις κυβερνητικές συνεργασίες του παρελθόντος. «Τιμώ το ΠΑΣΟΚ και όσους έδωσαν μάχη για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Κοινός τόπος, άλλωστε, στις τοποθετήσεις των περισσότερων στελεχών ήταν η διαπίστωση πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να χαράξει τη δική της πορεία και να είναι αυτόνομη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, ενώ ως προς τον προγραμματικό της λόγο θα πρέπει να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα και τη διαχείρισή της.

ΠΗΓΗ