Φώφη Γεννηματά: «Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων»

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή της στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την Εύβοια.

Εδώ στην Βόρεια Εύβοια η καταστροφή είναι πρωτοφανής. Κάηκαν πάνω από 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες. Καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και επιμένουμε ότι πρέπει να αναληφθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε και εδώ στην Εύβοια.

Προτεραιότητά μας όμως αυτή την ώρα είναι να ξαναφυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να δώσουμε απαντήσεις στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες που είχαν. Να σχεδιαστεί η αναδάσωση. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες, νέες θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, όπου μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η “Μαξίμου Α.Ε.”.

Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, αλλά ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων.


Πηγή

Leave a Reply