Επίσκεψη Θεοδωράκη στο Δ. Αχαρνών: Εγκληματικότητα και Υποδομές

Τον Δήμο Αχαρνών μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού επισκέφτηκε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε τις συναντήσεις του από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, όπου συνομίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Δασκαλάκη για τα προβλήματα παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής και τις προσπάθειες που κάνει η αστυνομία για την αντιμετώπισή τους.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό τον Δήμαρχο Αχαρνών, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θανάση Κατσιγιάννη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Ρούσσα, τους Αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Ηλία Ζητούνη, Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Πολυμενέα και τον Πρόεδρο της ΔΗΦΑ κ. Γιώργο Δασκαλάκη, ενώ τον κ. Θεοδωράκη συνόδευαν ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Γκαρής και ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στο έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή, όσο όμως και στην έλλειψη υποδομών με έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση που πέρυσι στοίχισε εκτός από περιουσίες και ανθρώπινες ζωές συνδημοτών μας, καθώς επίσης και στην έλλειψη αθλητικών χώρων με ναυαρχίδα το κολυμβητήριο στο Ολυμπιακό Χωριό που ακόμη δεν έχει δοθεί λύση για την βιωσιμότητά του από τον ΟΑΕΔ.

Ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός τόνισε χαρακτηριστικά: «Η εγκληματικότητα είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη μας. Η αύξηση της αστυνόμευσης μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου είναι αισθητή, όμως, ο μόνιμος φόβος τόσο ο δικός μου όσο και των συνδημοτών μου είναι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν να μην εξασθενήσουν όσο ο καιρός περνά. Για τον λόγο αυτό προσπαθώ εγώ και οι συνεργάτες μου να κρατάμε ψηλά στην ατζέντα όλων των αρμόδιων φορέων, είτε υπηρεσιακών παραγόντων, είτε πολιτικών την πάταξη της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών, ώστε η λέξη ασφάλεια να γίνει ταυτόσημη με την ιστορική μας πόλη. Η έκφραση πως οι Αχαρνές είναι η «πίσω αυλή της Αττικής» ούτε μας εκφράζει, ούτε θα επιτρέψουμε να διαιωνίζεται.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι περιοχές σαν τις Αχαρνές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες βρίσκονται και βρίσκονταν στον «γυάλινο πύργο τους» και σπάνια επισκέπτονταν τους Δήμους αυτούς. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων –κομμάτων, βουλευτών και τοπικών αρχόντων- που κύριο μέλημά τους είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μιας «συνωμοσίας του καλού». Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού να δίνονται επιδόματα τέκνων στους Ρομά, μόνο όταν διασφαλίζεται και επιβεβαιώνεται η παρακολούθησή και συμμετοχή των ανήλικων παιδιών στο σχολείο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού περπάτησε στην Κεντρική πλατεία των Αχαρνών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες.