Επίκαιρη ερώτηση από τη ΔΗΣΥ για τις δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ

Να ενημερώσει τη Βουλή για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ, προσκομίζοντας και τα σχετικά έγγραφα, καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Χωρίς επίσημη ενημέρωση παραμένει η Βουλή των Ελλήνων για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αναλαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση έναντι των εταίρων και δανειστών», αναφέρει ο Γιάννης Κουτσούκος.

Επισημαίνει, δε, ότι αναπάντητη μένει και άλλη ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάιο, από κοινού με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητούσαν ενημέρωση και κατάθεση των σχετικών συμφωνιών για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα
140 προαπαιτούμενα.

Ο κ. Κουτσούκος επικαλείται πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση καλείται, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, να υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα, αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρονται σε 21 νέες δεσμεύσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή προς το ΔΝΤ και υπογράφουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ